Koks mūsų „tautininkiškumo“ intelektualinis lygis, demonstruoja A. Juozaičio šia proga organizuojama konferencija. Nieko daugiau nesugalvota, kaip pasikviesti Vokietijos radikalus, pasisakančius prieš ES, t. y. už stiprią ir vienvaldę Vokietiją.

„Deutschland über alles“

Žinoma, jie pasakys, kad tai įtakinga jėga Vokietijoje, reikia bendrauti su visais. Bet, iš tikrųjų, tai – demagogija. Jei ši jėga taps valdančiąja Vokietijoje, nebus Europos Sąjungos, o bus Sąjunga nuo Berlyno iki Maskvos. Tuo tarpu mes būsime naujų Ribentropo-Molotovo paktų aukos. Tačiau reikia tikėtis, kad vieni jie niekada nebus valdžioje, jei apskritai kada nors bus.

Nors oficialiai AfD niekur nėra pasisakiusi, kad pripažįstama Krymo okupacija, kaip teisėtas prisijungimas prie Rusijos, tačiau daugelis jų atstovų tai sako „kaip asmeninę nuomonę“. Vienas iš atvykstančiųjų, kalbėsiantis apie Vokietijos ir Lietuvos ekonominius ryšius, ne kartą yra pažymėjęs, kad Krymas atsiskyrė nuo Ukrainos pagal tarptautinę teisę ir todėl Rusijai priklauso teisėtai. Tiesa, prieš sankcijas Rusijai jie pasisako vienbalsiai. Viena iš parlamentarių, viešnagės Lietuvoje metu, bandė mus viešai įtikinti, kad negalima klausyti vien Ukrainos, reikia išgirsti ir Rusijos (agresoriaus!) argumentus. Kažkur girdėta, tiesa?

Suprantama, kad šis vizitas ir konferencija nieko nepakeis. Galbūt netgi dar geriau, išryškins visus tuos „naudingus idiotus“, susibūrusius apie buvusį atašė Kaliningrade, iš ten, kaip galime matyti, parsivežusį nemažai naujo „bagažo“.

Tiesa, kiek gėda dėl Lietuvos politikos, kuri tuo, nors ir marginaliai, bus sutepta. Kaip, beje, ir Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, priglaudžianti tokį renginį.

Ši A. Juozaičio organizuojama konferencija yra „pačiu laiku“. Rusija vykdo atvirą agresiją prieš Ukrainos atviros laivybos galimybes, remdamasi teritorinių vandenų teise iš Krymo pusiasalio, kuris jai pagal tarptautinę teisę nepriklauso. Tokiu būdu siekiama bent mažo pripažinimo remiantis jėga.
Tuo pačiu metu atsiranda paraštinių aktyvistų, kurių bendradarbiavimas su Rusijos spec. tarnybomis yra vieša paslaptis, kuriančių „alternatyvą Lietuvai“, kaip paramą už mus kovojančiai AfD. Įžūlumui nėra ribų. Kaip patys giriasi, idėjų šiam steigimui jie semiasi iš signatarų, figūruojančių VSD ataskaitose apie grėsmes Lietuvai.

Rašau tai, kad išsakyčiau savo nuomonę, jog nederėtų diskredituoti tautinės valstybės idėjų, susidedant su vokiečių radikaliais nacionalistais, vėl garbinančiais jėgą ir okupacijas.
Geriausia būtų juos ir jų konferenciją tiesiog ignoruoti. Kaip ir jų kandidatą prezidentus.