1. Nereikia plaukų kirpti kas šešias savaites

Jeigu norite turėti ilgus ir sveikus plaukus, visai nereikia jų pakirpti taip dažnai, kaip rekomenduoja stilistai ar rašo blizgūs žurnalai.

„Jūs tiesiog neatsiauginsite tikrai ilgų garbanų, jeigu taip dažnai jas trumpinsite. Viskas, ko jums reikia – pasirūpinti plaukų sveikata: prižiūrėti jų galiukus ir pakirpti plaukus tik du kartus per metus. Patikėkite, to pakanka“, – teigia Niujorko mados savaitės stilistė Justine Merjan.

2. Žiūrėkite į žvaigždes, turinčias panašios tekstūros ir natūralios spalvos plaukus

Ne tik įvaizdžio specialistai, bet ir plaukų priežiūros specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį į žvaigždes, kurios panašios į jus. Tai paprasčiausias būdas rasti savo stilių ir savo šukuoseną.

„Stebėkite žvaigždes, kurios turi tokią pačią plaukų tekstūrą ir tokią pačią plaukų spalvą, kaip jūsų. Jeigu joms tinka parinkti kirpimai ir atspalviai, tai puikiai tiks ir jums“, – neabejoja karalienės Ranios ir Claudios Schiffer stilistė Eloise Chang.

3. Niekada nesiimkite esminių pokyčių, geriau įvaizdį keiskite palaipsniui

Profesionalai tikina, kad keičiant įvaizdį reikia saiko, ypač jeigu ryžotės kardinaliems pokyčiams – jų link reikia eiti palaipsniui.

„Nepulkite stačia galva! Kai kurioms šukuosenoms reikia poros mėnesių, kad grąžintumėte pirminę išvaizdą. O juk būna situacijų, kai įprastai išvaizdai sugrąžinti prireikia kelių metų“, – toliau dėsto stilistė E. Chang.

Plaukai

4. Atspalvis, apie kurį svajojate, nebus pasiektas vienu dažymu

Mažai kas supranta, tačiau plaukų dažų spalvų parinkimas – tikras menas, o idealų toną galima išgauti tik po kelių dažymo seansų.

„Natūrali briunetė ar šatenė niekada neturės tokio pat šviesaus plaukų tono, kaip natūrali blondinė. Tai įstatymas, su kuriuo nepasiginčysi. Tačiau norint priartėti prie pageidaujamos spalvos, būkite realistai ir duokite plaukų meistrui laiko“, – pataria meistrė iš populiaraus Niujorko salono Stephanie Lynn Diaz.

5. Visada rodykite nuotraukas, kas jums patinka, o kas ne

Kad jūsų meistras vizualiai įsivaizduotų, kokio dažymo ir kirpimo rezultato tikitės, būtinai parodykite nuotraukas, iliustruojančias, kas jums patinka ir kas nepatinka.

„Kiekvienas klientas jausis jaukiau, jeigu pajaus abipusį supratimą su savo meistru. Norėdami tai pasiekti, parodykite šukuosenų, kurios jus įkvepia, nuotraukas. Stilistams labai svarbu suprasti, kokia kryptimi judėti ir ką jūs svajojate išvysti veidrodyje“, – sako plaukų meistrė iš Niujorko salono Francesca Dellaquil.

6. Negailėkite laiko idealaus meistro paieškoms

Kirpėjas – tai žmogus, kuris atsakingas už jūsų įvaizdžio formavimą , todėl svarbiausia – rasti su juo kontaktą.

„Pakalbėkite su meistru ir išanalizuokite, kiek jis jums patinka kaip žmogus. Svarbu, kad jis iš tikrųjų jus girdėtų ir suprastų tai, ko jūs norite. Neverta atsiduoti į rankas tam, kuris nėra dėmesingas jūsų norams ar paprasčiausiai jums nepatinka. Rezultatas jūsų tikrai netenkins“, – neabejoja E. Chang.

Plaukai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)