Alytiškiai šiemet kaip niekad pasipiktinę: jų Kalėdų eglė papuošta lygiai tokiomis pačiomis dekoracijomis kaip ir 2016-ųjų Plungės kalėdinė žaliaskarė.

Šmaikštesni juokauja, kad šiais metais Alytaus miesto savivaldybė taupo ir pasiskolino dekoracijas ir plungiškių. Kiti kelia versiją, kad galbūt Alytaus eglė puošta nuomotomis dekoracijomis.

Vis dėlto, Alytaus miesto gyventojai neketina švenčių sutikti su nukopijuota eglute. Socialiniuose tinkluose skamba pasiūlymai patiems nukabinti šiuo metu ant eglės esančias dekoracijas, kiekvienam alytiškiui atsinešti po vieną ar kelis žaisliukus ir jais papuošti savo miesto žaliaskarę. Dalis miestiečių reikalauja eglutės dekoratorės atsakomybės.

Kaip DELFI informavo Alytaus miesto savivaldybė, vertinant pateiktus pasiūlymus dėl eglutės puošimo, apie Plungės eglutę informacijos nebuvo. Be to, šiuo metu, direktoriaus įsakymu patvirtinta komisija, kuri vertina situaciją. Komisijos išvadų pagrindu teikiama pretenzija autorei.

Tiesa, pačių alytiškių duomenimis, kuriuos jie gavo iš Alytaus miesto savivaldybės, Alytaus miesto eglutei (tik pačiai 2018 eglutei) papuošti Alytaus miesto savivaldybė šiemet skyrė 30 tūkst. Eur, dar 24 tūkst. Eur skirta Alytaus miesto puošybai, o 14 tūkst. Eur – šventiniams renginiams organizuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)