„Tiesa tokia, kad profsąjungos pirmininkas apsimelavo kviesdamas mokytojus į streiką, nes niekas nedirbtų dienų jiems neapmokės“, - pažymėjo R. Karbauskis.

Jo manymu, mokytojai buvo apgauti dėl nedirbtų dienų apmokėjimo. Kviečiami streikuoti jie buvo patikinti, kad gaus darbo užmokestį už nedirbtas dienas, tačiau, anot R. Karbauskio, profsąjunga tokių pinigų neturi.

„Aš suprantu, kad juos apgavo. Navickas garantavo, kad apmokės, tačiau, manau, kad profsąjunga tokių pinigų neturi. Svarbiausia buvo pakviesti mokytojus į streiką, žadant jiems užmokestį. Dabar visi politikai važiuoja su tortais ir kava pas mokytojus, o šie reikalauja sumokėti atlyginimus, nors ir nedirbo. A. Navicko vadovaujama profsąjunga turėjo sėsti prie derybų stalo, kaip kad padarė kitos profsąjungos“, - pabrėžė R. Karbauskis.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas visiškai palaiko Sauliaus Skvernelio vykdomas reformas ir iliuzijomis vadina dabartinius švietimo darbuotojų profesinių sąjungų bei opozicinių partijų reikalavimus nuo kitų metų skirti švietimo sektoriaus darbuotojų atlyginimams papildomai 300 mln. eurų.

„Jau vien streikai kainuos apie milijoną eurų. O tie reikalaujami 300 mln. eurų iš dangaus nenusileis, jų paprasčiausiai nėra. Tai kaip kurpaitės, kurių negalima sudėvėti“, - „Žinių radijui“ kalbėjo R. Karbauskis.