„Mes pradėjome urėdijų reformą, kurios iki tol niekas nedrįso imtis. Dabar, kiek man žinoma, dėl urėdijų reformos valstybė gavo 15 milijonų eurų. Mes padarėme sprendimus, kurie duoda efektą“, - apie darbą su K. Navickus kalbėjo R. Karbauskis.

Jis pabrėžė, kad, nepaisant premjero parodyto nepasitikėjimo K. Navicku, su pastaruoju puikiai sutaria: „Jis buvo kartu, kai kūrėme partijos programą“.

ELTA primena, kad pirmadienį ministras pirmininkas Saulius Skvernelis paskelbė, jog keičia tris ministrus - aplinkos ministrą K. Navicką, švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę bei kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson. Prezidentūrą teikimai atstatydinti ministrus turėtų pasiekti trečiadienį. Jis sakė besitikintis, kad šiose srityse nauji ministrai padarys greitesnį proveržį.

K. Navickas sakė, kad žinia apie tai, jog premjeras nusprendė jį pakeisti, jam buvo netikėta. Jis teigė daug kam iš politikų buvęs nepatogus, o jo vadovaujama ministerija daugiau susijusi su draudimais, o ne pozityviais dalykais.