„Premjeras pradės aktyviai kviesti visų savivaldybių merus, kurios yra vaikų, kurie šiandien nesimoko ir mes matyt padėsime kiek galėdami iš Seimo, kad švietimo procesas būtų atstatytas visose mokyklose, visoje Lietuvoje“, – po „valstiečių“ frakcijos susitikimo Seime sakė R. Karbauskis.

Jis teigė manąs, kad artimiausiu metu mokiniai bus grąžinti į mokyklą.

Pasak jo, kalbama apie tai, kad streikuojantys mokytojai galėtų pavaduoti, arba sutarti su kitomis mokyklomis, kad vaikai bent laikinai galėtų mokytis pas juos.

„Šiandien yra 16 mokyklų, kuriose yra streikas, kuriose tik vienas mokytojas streikuoja. Jeigu nevyksta to mokytojo pamokų, tai jis nesunkiai galėtų būti pavaduotas. Sudėtingiau yra tose mokyklose, kur visa mokykla streikuoja. Tada gali tekti bandyti tartis su kitomis mokyklomis, kaip vaikus nors laikinai mokyti kitose mokymo įstaigose, arba su administracijomis ieškoti būdų kaip pakviesti į mokyklą kitų mokyklų mokytojus, arba kitu būdu spręsti“, – sakė R. Karbauskis.

Streikuojantys mokytojai atlyginimų negaus

Jis nepaliko jokių abejonių, kad streikuojantys žmonės už streiko laikotarpį atlyginimų negaus.

„Profsąjunga pažadėjo apmokėti, ta suma, kurią reikėtų kompensuoti profsąjungai, kiek žinau, jau artėja prie milijono eurų. Turbūt, tiesiog pašnekėjo ir patiešijo. Bet šnekant apie tuos pinigus, kurie bus nesumokėti tiems mokytojams, kurie streikuoja, jie gali būti sumokėti kitiems, kurie padės tą ugdymo procesą atnaujinti“, – sakė R. Karbauskis.

Mato galimus sunkumus

„Valstiečių“ lyderis neatmetė, kad gali kilti sunkumų, ieškant išeities iš susidariusios situacijos tose savivaldybėse, kur valdžioje yra opozicija.

„Mes pastebime, kad aktyviausias protestas yra ten, kur yra konservatoriai, liberalai arba socialdemokratai valdžioje. Bet negalime įrodinėti ir nieko neteigiame, tiesiog pastebime tokį procesą. O kai prasidės darbas su savivaldybėmis ,tai ir paaiškės, ar yra taip. Jeigu savivaldybės nepadės, tada galima sakyti, kad už to stovi politika“, – sakė R. Karbauskis.

Ketvirtą streiko savaitę pamokų neveda apie 1400 mokytojų. Preliminariais Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, pirmadienį streikas vyksta 60 (apie 3 proc.) švietimo įstaigų, rašė ELTA.