Netekote darbo ir norite gauti ilgalaikio darbo išmoką? Po ligos norite gauti nedarbingumo išmoką? O gal tiesiog norite pasikonsultuoti su Sodros darbuotojais? Šiuos ir dar daugybę kitų reikalų galite susitvarkyti ir nepalikdami namų internetu ar paskambinę Sodros specialistams telefonu.

Pateikti prašymą galima ir iš namų

Prisijungti prie savo asmeninės Sodros paskyros (https://gyventojai.sodra.lt/sodra-login/index) gyventojai gali net trimis skirtingais būdais: elektronine bankininkyste, elektroniniu paštu arba per elektroninius valdžios vartus.

„Mano SoDra“ asmeninė paskyra leidžia pateikti prašymus dėl išmokų, kompensacijų ar pažymų. Internetu kreiptis į Sodrą galima susirgus ar slaugant šeimos narį, norint gauti motinystės/tėvystės, vaiko priežiūros ar vaiko išlaikymo išmoką, pensiją, netekus darbo, mirus artimajam, norint gauti kompensaciją už ypatingas darbo sąlygas, profesinę ligą ar nelaimingą atsitikimą darbe.

Kartu dirbantys ar dirbusieji užsienyje internetu gali internetu gauti pažymą, kuri patvirtintų, kad asmuo yra draudžiamas valstybiniu socialiniu draudimu Lietuvoje. Per asmeninę Sodros paskyrą priimami ir prašymai, susiję su nedarbo socialinio draudimo teisių perkėlimo, jei dirbote užsienyje.

Kartu asmeninėje Sodros paskyroje galima pasitikrinti, ar gyventojas neturi skolų Sodrai.

Svarbi informacija paskyroje

Sodros asmeninę paskyrą reguliariai pasitikrinti gyventojams vertėtų ir dėl joje siunčiamų žinučių ir pranešimų.

Skiltyje „Žinutės“ gyventojai gali rasti pranešimus, pavyzdžiui, asmens darbdavio Sodrai atsiųstą informaciją apie jo socialinio draudimo pabaigą, kai paliekama darbovietė, ar darbdavio pranešimą Sodrai apie nedraudiminį laikotarpį išėjus neapmokamų atostogų. Taip pat tarp pranešimų yra ir informacija, kokio dydžio apmokestinamą atlyginimą Sodrai yra nurodęs darbdavys.

Informaciją apie išmokėtas išmokas gyventojai ras skiltyje „Mano suvestinės“. Suformavus naują suvestinę per kelias sekundes bus pateikiama ataskaita apie gyventojui sumokėtas išmokas, pensiją ar kompensacijas.

Sodros asmeninėje paskyroje taip pat galime pasitikrinti tam tikrus duomenis apie savo darbdavį ar kitas įmones. Pavyzdžiui, įvedus įmonės kodą, pateikiama informacija apie įmonės darbuotojų mokamų atlyginimų vidurkį.

Kviečiame išbandyti asmeninę Sodros paskyrą (https://gyventojai.sodra.lt/sodra-login/index) ir užduoti Sodrai klausimus, susijusius su paskyra, žemiau esančioje formoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)