„Turbūt reikia žmonių, kurie nebūtų siejami su asmeniniais dalykais. Nes kai yra einama į personalijas ir „myliu-nemyliu“, yra labai daug asmeniškumų santykyje su Seimu, tada pasidaro labai sunku dirbti ir neįmanoma įgyvendinti visų pokyčių ir pertvarkų, kurios yra sumanytos“, – sakė L. Ruokytė-Jonnson.

Ji teigė pasiūlymą trauktis iš pareigų išgirdusi šį rytą, tačiau jis jai nebuvo netikėtas.

„Tai yra netikėtas pasiūlymas, tačiau sykiu tikėtas, nes nebuvo lengva tuos dvejus metus dirbti ir vykdyti įvairius pokyčius, pertvarkas. Tikrai nebuvo idealus Seimo palaikymas. Taip pat ir valdančiųjų frakcija nebuvo labai palaikanti. Galbūt, tai – teisingas premjero žingsnis, turbūt, reikia šiai Vyriausybei atsinaujinti, kad tos reformos vyktų“, – sakė L. Ruokytė-Jonnson.

Ji sakė, kad jai negėda dėl savo darbo.

„Kiek padaryta per tuos dvejus metus – tikrai negėda. Per tuos dvejus metus įvyko gražių pokyčių, sureguliuotas kultūros finansavimas, (…) sustiprėjo kultūros edukacija, (…) yra priimta daug puikių teisės aktų ir daug kas padaryta rengiant ateinančių dešimt metų kultūros politikos kryptimi“, – kalbėjo L. Ruokytė-Jonnson.

Pirmadienį ministras pirmininkas Saulius Skvernelis paskelbė, jog keičia tris ministrus: K. Navicką, švietimo ir mokslo ministrę Jurgitą Petrauskienę bei kultūros ministrę Lianą Ruokytę-Jonsson.

Prezidentūrą teikimai atstatydinti ministrus turėtų pasiekti trečiadienį.