Laukiamiausioje bokso sunkiasvorių metų dvikovoje 30 metų T. Fury po nokdaunų atsidūrė ant ringo grindų devintame ir dvyliktam raunduose, tačiau sugebėjo atsistoti ir tęsti kovą dar apie dvi minutes.

Gipsy King pravardę turintis britas puikiai priešinosi savo varžovui ir, atrodė, kartais mėgaujasi procesu ringe, demonstruodamas puikius įgūdžius. T. Fury į sportą grįžo po 30 mėnesių pertraukos, išlipęs iš alkoholio ir depresijos liūno.

Po įtemptų ir varginančių 36 minučių kovos teisėjų verdiktas buvo: 115-111 už D. Wilderį, 114-110 už T. Fury ir lygiosios – 113-113.

WBC čempiono titulą išsaugojęs D. Wilderis ir T. Fury iš karto po mūšio prakalbo apie revanšą.

„Norėčiau, kad tai būtų kita mano kova, – teigė D. Wilderis. – Kodėl ne? Duokime sirgaliams tai, ką jie nori išties pamatyti. Kova buvo puiki, galime tai pakartoti. Man visai nesvarbu, kur ji vyks. Esame du geriausi sunkiasvoriai boksininkai pasaulyje ir tai įrodėme. Kai turi du karius, turi įspūdingą kovą“.

„100 proc. mes pakartosime šią dvikovą“, – taip pat buvo įsitikinęs T. Fury.

Tai buvo pirmosios šių boksininkų lygiosios profesionaliame ringe. D. Wilderis iki šiol buvo laimėjęs visas 40 kovų (39 – nokautais). T. Fury sąskaitoje – 27 pergalės (19 – nokautais) iš tiek pat galimų.

„Kovojau svetimoje arenoje, dukart buvau nokdaune, tačiau vistiek tikiu, kad laimėjau šią kovą, – teigė T. Fury. – Vykau į Vokietiją kovoti su Vladimiru Kličko 2015 metais ir vykau į Ameriką kovoti su Deontay Wilderiu. Aš esu tikras profesionalas, mylintis boksą. Nepažįstu nė vieno planetoje, kuris judėtų taip, kaip Wilderis. Tas vyras yra pavojingas smūgiuotojas ir aš sugebėjau to išvengti. Pasaulis žino, kad aš laimėjau. „Gypsy King“ sugrįžo“.

17,7 tūkst. žiūrovų „Staples Center“ arenoje Los Andžele griausmingai palaikė D. Wilderį.

Amerikietis buvo įsitikinęs savo pergale: „Neabejoju, kad su dviem nokdaunais laimėjau dvikovą. Palikome abu širdis ringe. Mes abu esame kovotojai, tačiau, manau, kad laimėjau aš. Pradėjau gana lėtai, skubinau smūgius, turėjau ramiau į viską žvelgti. Pernelyg skubėjau su dešine ranka ir negalėjau pataikyti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)