Renginio transliaciją galite stebėti čia:

Šiemetis kalėdinis laikotarpis Alytaus miesto centre bus ne tik kalendoriuje anksčiausias, tačiau ir ypatingas. Rotušės aikštėje įrengtame stiklo kupole vyks susitikimai su Kalėdų seneliu ir edukaciniai užsiėmimai.

Po praėjusių metų fejerijos, kuri pasižymėjo ne tik savo įpūdingu šokiu danguje, tačiau ir pelenais, užkritusiais ant kai kurių žiūrovų, šiemetis ugnies šou renginys ir jo žiūrovai – apdrausti.

„Renginį apdraudėme“, - patvirtino eglutės žiburių šventės rengėjas, alytiškis Tomas Nikulinas. Tad, jeigu ugnies šou kam nors sukeltų nebūtinai malonius įspūdžius, būtų apsaugotas draudėjų.

Dar viena Alytaus centrinės eglutės šventės gruodžio 1-ąją naujovė – firmos „Fejeras“ fererija. Beveik visose ankstesnėse šventėse Alytuje dangų nušviesdavo firmos „Blikas“ arba „Alytaus fejerverkų“ programa.

Savo muzikines programas demonstruos Alytaus jaunimas ir įvairių konkursų dalyvė, laureatė, įvairius žinomus kūrinius atliekanti vokalistų grupė „Copy paste“.

ATNAUJINTA

Šventę susirinkusieji į aikštę galėjo stebėti ir dideliame ekrane.

Renginys prasidėjo nuo Alytaus jaunimo, kuris per aikštę atžygiavo su žibintais.

Savo kalbą tarė Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius, visiems pažadėjęs, kad eglutė Rotušės aikštėje stovės ne tik iki Kalėdų, tačiau ir iki Trijų karalių.

Šventinio laikotarpio pradžios proga Dzūkijos sostinę aplankė garbus svečias iš Airijos, Monachano savivaldybės, kur gyvena ir nemaža lietuvių bendruomenė, meras.

Belaukiant Kalėdų senelio, kurio vaidmenį atliko Albertas Chazbijavičius, renginio siužetas nuvedė už mūsų planetos ribų, o į sceną žengė ir robotas. Renginio vedėjas sustirusią publiką ir merą kvietė sušilti atliekant „aliaskinės silkės“ judesį.

Skaičiavimą atgal renginio vedėjas pradėjo nuo 141, vėliau perėjo prie tradicinio „dešimt, devyni... trys, du, vienas“ ir centrinė Alytaus eglutė sužibo.

Renginį papuošė įspūdingi Alytuje pirmą kartą šaudžiusios firmos ferverkai. Po praėjusių metų patirties, kai ant kelių renginio žiūrovų nukrito karšti fejerijų likučiai, šventė buvo apdrausta.

Vieną ilgiausių kalėdinio laikotarpio pradžios renginių baigė „Copy paste“ muzikinis pasirodymas.

Šiemet į miesto centrą atvežta žaliaskarė papuošta minimaliai, tačiau, regis, skoningai, o visa Rotušės aikštės instaliacija kuria išties šventinę nuotaiką. Gatvėse žiba ant stulpų pakabinti simboliniai žibintai, o į miesto fontano vietą nusėdo didžiulis šviečiantis