Pirmąją poziciją Vokietijos čempionate užimanti „Borussia“ namie susitiko su „Freiburg“ ekipa. Šeimininkai nuo pat pradžių ėmė kontroliuoti žaidimą ir valdyti kamuolį dvigubai ilgiau nei varžovai, tačiau disciplinuota svečių gynyba atrodė nepalaužiama.

Vis dėlto, 39-ąją mačo minutę „Freiburg“ gynėjai nesusitvarkė su geriausiu spalio lygos futbolininku Jadonu Sancho ir šį pagriovė baudos aikštelėje. Teisėjas parodė į vienuolikos metrų žymą.

Gautą progą ramiai išpildė Marco Reusas, pelnęs jau 10-ąjį įvartį „Bundesliga“ pirmenybėse šį sezoną.

Dortmundo klubas toliau kontroliavo įvykius aikštėje, o 90-ąją minutę užtvirtino savo pranašumą - išbėgę į greitą puolimą čempionato lyderiai atakos smaigalyje surado Paco Alcacerą, kuris užtikrintai kamuolį pasiuntė į tolimąjį apatinį vartų kampą. Šeimininkai iškovojo ketvirtąją pergalę iš eilės Vokietijos lygoje ir kol kas šį sezoną dar nėra pralaimėję.

Brėmene vietos „Werder“ priėmė paskutinius šešis sezonus čempiono titulą iškovojusius „Bayern“ futbolininkus. Prieš šeštadienio rungtynes Miuncheno ekipa nesugebėjo laimėti paskutinių tijų nacionalinių pirmenybių mačų ir buvo nukritusi jau iki penktosios turnyrinės lentelės pozicijos.

Panašu, kad šiandien „Bayern“ buvo žymiai labiau susikaupę. 20-ąją mačo minutę gavęs puikų perdavimą per varžovų galvas Serge'as Gnabry smūgiavo į vartininką, tačiau kamuolys jam atšoko ir vokietis pakartotinu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus.

Šeimininkai nebuvo linkę nusileisti - po 13 minučių Maxas Kruse pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę iš kairiojo krašto, o jį pasiekė virš varžovų galvų iškilęs Yuya Osako. Japonas kamuolį nukreipė į svečių vartus ir išlygino rezultatą.

Vis dėlto, S. Gnabry antrosios rungtynių pusės pradžioje sugebėjo pasižymėti dar kartą. Krašto saugas puikiai užsiėmė poziciją baudos aikštelėje, sulaukė žemo Thomaso Mullerio perdavimo iš dešinės pusės ir ramiai užbaigė ataką įvarčiu. „Bayern“ pranašumą išlaikė iki mačo pabaigos.

Dortmundo „Borussia“ 2 – 0 „Freiburg“

40 min. [1:0] Marco Reusas (11 m. baudinys)
90 min. [2:0] Paco Alcaceras

Brėmeno „Werder“ 1 – 2 Miuncheno „Bayern“

20 min. [0:1] Serge'as Gnabry
33 min. [1:1] Yuya Osako
50 min. [1:2] Serge'as Gnabry

„Stuttgart“ 1 – 0 „Augsburg“

39 min. [1:0] Anastasiosas Donisas

„Hannover“ 0 – 2 Berlyno „Hertha“

44 min. [0:1] Jordanas Torunarigha
73 min. [0:2] Vedadas Ibiševičius

„Hoffenheim“ 1 – 1 Gelzenkircheno „Schalke“

59 min. [1:0] Andrejus Kramaričius (11 m. baudinys)
73 min. [1:1] Nabilas Bentalebas (11 m. baudinys)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją