Pareigūnų atliktų patikrinimų metu užfiksuota, kad Trakų rajono gyventojui buvo išduoti leidimai, naudoti žvejybos plotą Didžiulio ir Dumblio ežeruose, bet 2017 metais asmuo neįvykdė šių leidime nustatytų sąlygų: neįveisė ežeruose nustatyto kiekio žuvų ir nesumokėjo nustatyto dydžio mokesčių už naudojimąsi šiais vandens telkiniais.

Leidimai naudoti žvejybos plotus Trakų rajone esančiuose Aukštadvario HE tvenkinyje bei Meduvio ežeruose buvo išduoti ir kooperatinei bendrovei „Trakų žuvys“. Aplinkosaugos pareigūnų duomenimis, šie vandens telkiniai pernai taip pat nebuvo įžuvinti leidime nustatytomis žuvų rūšimis ir kiekiais.

Dėl leidimų naudoti žvejybos plotą sąlygų nevykdymo minėtam Trakų rajono gyventojui ir KB „Trakų žuvys“, buvo skirtos administracinės nuobaudos bei duoti privalomieji nurodymai įvykdyti nustatytas sąlygas, t. y. įžuvinti minėtus ežerus ir sumokėti nustatyto dydžio mokesčius. Tačiau šie privalomieji nurodymai laiku įvykdyti nebuvo. Už tai pritaikytos, teisės aktuose numatytos, griežčiausios poveikio priemonės – Aplinkos apsaugos agentūrai pateiktas prašymas panaikinti išduotus leidimus.

Aplinkos apsaugos agentūra, išnagrinėjusi Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos Vilniaus valdybos Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos prašymą panaikinti minėtiems vandens telkiniams išduotus leidimus naudoti žvejybos plotą, 2018–11–14 panaikino Trakų rajono Aukštadvario HE tvenkiniui bei Meduvio, Didžiulio ir Dumblio ežerams išduotus leidimus naudoti žvejybos plotus.