Šiandien stilingi ir jaukūs namai dar visai neseniai buvo bohemiška gūžta, kiek primenanti laikus, kai dabartinė Nemuno gatvė Kaune buvo vadinama Raudonųjų žibintų arba Nuodėmių gatve. Prieš Pirmąjį pasaulinį karą čia galėjai sutikti ne vieną laisvo elgesio merginą. Jos vyrus viliodavo į šios gatvės namuose įrengtus bordelius, rašoma pranešime spaudai.

„Prieš daugiau nei penkiolika metų viena bičiulė, nekilnojamojo turto agentė paskambino ir pasakė, kad turi butą, kuris man labai tiktų, - pasakojo Ignas. – Čia gyveno keturios šeimos, buvo tikras taboras“.

Bohemiška gūžta

„Arba bordelis, kaip aš jį įsivaizduoju, - jam pritarė žmona Aušra. – Tačiau mudu su Ignu matėme, ką iš to buto galima padaryti, atsikraustėme tarsi į visiškai naują“.

Istorinėje vietoje esančio buto ypatumus pora stengėsi išsaugoti – paliko netgi antrąjį tarnų įėjimą ir toliau nuo bendros erdvės esančią atskirą virtuvę.

„Labai svarbu gerbti namo istoriją ir prie jos taikytis. Mūsų buto sienos irgi buvo banguojančios, meistrai siūlė išlyginti jas gipso kartonu. Ne, sakom, paliekam nelygias, užtat – autentiškas“, - pasakojo Aušra.

Bohemiška gūžta

Butą senamiestyje menininkų šeima remontuoti ėmėsi iš esmės. Keitė šildymo instaliacijas, vandentiekį, griovė pertvaras ir klojo naujas grindis. Ir nors abu dažnai kuria interjerus kitiems, Aušrai ir Ignui savo namus įrengti nebuvo taip lengva, kaip gali pasirodyti.

„Patys sau esame sudėtingiausi klientai ir užsakovai, - kalbėjo interjero dizainerė. – Mudu su Ignu turėjome savo lygiavertes nuomones. Dėl visko ginčijomės”.

Aušra kuria interjerus ne tik sau, Kaune daugybė jos užsakovų – ir privačių erdvių, ir visuomeninių patalpų. Igno meninės fotografijos taip pat puošia ne tik privačius namus, bet ir populiarius Kauno restoranus, nemažai jų iškeliauja į užsienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)