Po dviejų mėnesių kalytę buvo sunku atpažinti

„Prieš du mėnesius radome lauke kalytę. Kadangi priimti pas save negalėjome, ieškojome prieglaudos, kur ją palikti, kol atsiras jos šeima. Paskambinom „Nuarui“, jie mums pasakė, kad priims, jei sumokėsime 100 eurų už jos vietą, o priims tik savaitės gale. Aš supykau ir mes nuvažiavome tiesiogiai išsiaiškinti, kas per cirkai“, – stebisi moteris.

Prieglaudoje šunį paėmė – pinigų, kaip buvo prašoma susisiekus telefonu, moters nebeprašė. Pirmas tris savaites moteris stebėjo, kada atsiras skelbimas, kuriame būtų ieškoma kalytės šeimininkų.

„Nulis informacijos apie tai, kad šuo atvežtas. Nusprendėme, kad jie atrado jos namus ir nusiraminom. Skelbimas pasirodė po dviejų mėnesių nuo kalytės atvežimo – ji suliesėjusi, vos atpažįstama. Nualinta, o į jos nasrus įbruktas kamuoliukas, kad atrodytų laimingesnė. Klausimas: kas ten vyko su ja tuos du mėnesius? Kodėl iš šuns liko tik griaučiai?“ – stebisi ji.

Moteris priduria, kad vėliau „Nuaras“ bandė paaiškinti, kad kalytė buvo atvežta sužalota ir serganti, tačiau, anot moters, jos anksčiau darytos nuotraukos sako ką kitą.

„Nuaro“ atsakas: gyvūnas numesti svorio galėjo dėl gydymo

Tuo metu „Nuaro“ vadovė Jurgita Gustaitienė teigia, kad moters nusiskundimai yra atitrūkę nuo realybės. Ji aiškina, kad gyvūnas numesti svorio galėjo dėl įvairių priežasčių – šuo turėjo kirminų, jam buvo atlikta operacija, svorio pakitimui įtakos turėjo ir stresas.

„Labai svarbi žmonių atsakomybė ir žmoniškumas. Gyvūnus „gimdo“ ne „Nuaras“, o žmonių neatsakingumas. Mes tik iš paskutiniųjų stengiamės tuos „vaisius“ išlaikyti. Neplanavau, kad beglobių skaičius turės tendenciją augti. Maniau, kad 2019 m. turėsiu kokį 50 šunų ir 50 kačių. Bet dabar jų beveik 500. To neplanavome ir nebuvome pasiruošę tokiam augimui. Bet statome dar naujų voljerų – pažadėjau, kad tai paskutiniai, ir daugiau nestatysiu. Nes kur riba?“ – sako J. Gustaitienė.

Taip pat J. Gustaitienei kyla įtarimų, kad kalytė galėjo būti ir pačios L. Lukoševič. Vis dėlto, kadangi kalytė nebuvo čipuota, to įrodyti šiai dienai negalima.