Plastiko indai

Taip, plastiko indai yra lengvi ir jų nereikia plauti, tačiau vis tiek geriau naudoti įprastus indus, nes plastiko lėkštės ir puodeliai kelia didelį pavojų mūsų planetai. Geriau pora minučių skirti indų plovimui, nei prisidėti prie planetos teršimo plastiku.

Perkrauti ilginamieji laidai

Visi mes namuose naudojame ilginamuosius laidus ir dažnai pamirštame jų eksploatavimo taisykles. Perkrautas ilginamasis laidas gali sukelti gaisrą! Ne gana to, galite užkliūti ir pargriūti, kas baigsis pora mėlynių ar net sausgyslių patempimu.

Vinilo tapetai

Pagrindinis vinilo tapetų „igredientas“ yra polivinilchloridas (arba PVC.) Tokia sienų danga gali skleisti vinilchlorido garus. Ilgalaikis kontaktas su nedideliu PVC kiekiu siejamas su toksiškumu beveik visose biologinėse sistemose.

Tad tapetus rinkitės labai atsargiai. Užuot klijavę sienas vinilo tapetais, verčiau eksperimentuokite su dažais.

Oro gaivikliai

Dauguma oro gaiviklių savo sudėtyje turi toksinių cheminių medžiagų, kurios etiketėse nėra išvardintos. Oro gaiviklius galima pakeisti natūraliais eteriniais aliejais, įkvėpintais paketėliais ar net kvepiančiais akmenimis, kurie ne tik jūsų patalpoms suteiks malonų aromatą, bet ir papuoš jas.

Oro gaivikliai kvapą gerina sintetiniais naftos produktais

Išskleidžiama sofa vietoj lovos

Kuo vyresni tampame, tuo patogesnių lovų mums reikia. Jeigu nereikia kasdien lovos išskleisti ir joje yra keletas minkštų pagalvių, miegas neabejotinai tampa kokybiškesnis.

Niekada neplaunamos dušo užuolaidos

Mokslininkai mus įspėja, kad muilo dėmės ant dušo užuolaidos iš tikrųjų yra ne kas kita, o bakterijos. Jos gali sukelti pačias įvairiausias infekcijas tiems žmonėms, kurie turi silpną imuninę sistemą. Tad būtina reguliariai pasirūpinti dušo užuolaidos švara ir tai padės jums padaryti kepimo soda bei actas.

Rankšluosčiai vonios kambaryje

Šiltame ir drėgname vonios kambaryje laikomi rankšluosčiai sukuria nuostabią aplinką bakterijoms. Todėl tikrai protingiau juos laikyti kambario stalčiuje. Taip pat rekomenduojama skalbti rankšluosčius mažiausiai kartą per savaitę ir, vos panaudojus, juos išdžiovinti.

Seni kilimai

Kilimai kaupia dulkes, todėl labai svarbu juos valyti maždaug du kartus per savaitę. Štai kodėl dauguma žmonių kilimų jau atsikratė. Be to, laikyti juos susuktus – taip pat ne išeitis, nes net ir susuktas kilimas kaupia dulkes ir purvą, jau nekalbant apie tai, kad užima daug vietos.

Dirbtiniai augalai

Augalai bet kuriam kambariui gali suteikti šilumos, tačiau dirbtiniai augalai yra išimtis. Nepirkite jų net ir tada, jeigu neturite laiko ar noro rūpintis tikrais augalais. Vietoj plastiko gėlių pasirinkite nereiklius augalus, tokius kaip kaktusai ar sukulentai (alijošius, kalvorė ir panašiai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)