Visus pirkimus savivaldybės vykdys pačios, padedamos Valstybės žemės fondo.

ES paramos lėšos bus skirtos pažeistų melioracijos griovių ir juose esančių statinių remontui ir rekonstravimui, melioracijos infrastruktūros statinių atstatymui (tiltų, pylimų, tvenkinių užtvankų hidrotechnikos statinių rekonstravimui) bei pažeistų drenažo sistemų rekonstravimui.

Daugiausiai lėšų - 13 mln. eurų - skirta grioviams ir pralaidoms rekonstruoti.

Iki metų pabaigos kiekviena savivaldybė turi parengti remontuotinų objektų sąrašą ir suderinti jį su Valstybės žemės fondu.

ELTA primena, kad spalio 3 d. vykusiame Vyriausybės posėdyje buvo nuspręsta, kaip panaudoti beveik 17 mln. eurų ES paramos Lietuvai, kuri buvo skirta dėl ilgalaikių liūčių padarytos žalos žemės ūkiui ir infrastruktūrai.

Susitarimą su Europos Komisija (EK) dėl EK sprendimo, pagal kurį iš ES Solidarumo fondo Lietuvai skiriama dotacija, pavesta pasirašyti žemės ūkio ministrui Giedriui Surpliui. Žemės ūkio ministerijai taip pat pavesta koordinuoti darbus, susijusius su ES Solidarumo fondo lėšų administravimu bei dotacijos panaudojimą pagrindžiančios ataskaitos pateikimu EK.

Už dotacijos panaudojimą numatytoms priemonėms finansuoti bei kartu su savivaldybėmis organizuoti melioracijos infrastruktūros atstatymo darbus pavesta Valstybės žemės fondui. Tuo tarpu Nacionalinė mokėjimo agentūra užtikrins dotacijos lėšų išmokėjimą.

2017 m. ilgalaikiai lietūs padarė žalos ne tik žemės ūkio sektoriui, tačiau paveikė ir kitus sektorius: buvo pažeistos melioracijos ir drenažo sistemos, užlietos visuomeninės paskirties patalpos ir teritorijos, rajoniniuose keliuose atsivėrė smegduobės, išplovos.

Europos Komisija patenkino Lietuvos prašymą ir pritarė siūlymui suteikti pagalbą Lietuvai - 16 918 941 eurą. Finansinė parama turės būti panaudota per 18 mėnesių nuo paramos išmokėjimo dienos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)