Jaunas vyras pasakoja, kad su partneriu jiems pavyko sudominti vieną Norvegijos įmonę, kuri stato žuvies apdirbimo fabriką.

„Šiuo metu projektuojame vienai Norvegijos įmonei žuvies fabriką su visa technologine įranga, aišku, ten darbuojamės ne tik mes su partneriu, dirba daug įmonių. Tiek užsienio, tiek Lietuvos rinkai mes galime pasiūlyti maisto pramonei skirtus konvejerius transportavimui, įvairias konstrukcijas ir tikrai jau galime konkuruoti, tai rodo ir mūsų darbai. Norvegijoje dabar vykdomas projektas yra vienas stambiausių. Nors aš įmonę įkūriau mažiau nei prieš metus, man jau yra tekę dirbti su smulkesniais užsakymais už Lietuvos ribų, teko lengvesnius konvejerius transportuoti į užsienį“, – atvirauja Klaipėdoje besidarbuojantis startuolis.

Mintis kurti savo verslą, anot Ovidijaus, užgimė dar studijų metais. Nors kiekvieną darbą jis vertina, kaip reikalingą patirtį, visgi sako, kad jei nori kažko pasiekti, kartais reikia pasitelkti daugiau ambicijų, perlipti per žemiausią laiptelį, nors darbdaviai ir bando įtikinti priešingai.

„Nenorėjau dirbti šaltkalviu ar suvirintoju. Nesakau, kad tai blogas darbas, tačiau aš norėjau imtis projektavimo darbų dar studijų metais, tad tikslingai jų ieškojau. Radau internete, pirmasis mano darbas buvo suprojektuoti įmonei laiptinę konstrukciją, kuria būtų galima pakilti nuo vieno įrenginio aukšto iki kito. Tai stabili konstrukcija, tačiau reikėjo žinoti technologiją, kaip viską atlikti. Dėl to savarankiškai pradėjau mokytis braižymo ir modeliavimo. Po pirmojo atlikto darbo po truputį atsirasdavo ir kiti įvairūs darbeliai – netrukus jau nebe aš ieškojau, o gaudavau užsakymus. Su laiku žinių ir patirties daugėjo, jau teko ne tik projektuoti, bet ir ieškoti, kas gamins užsakymą. Taip prasiplėtė pažinčių ratas, tačiau nenorėjau dirbti kitiems, siekiau, kad galėčiau dirbti savarankiškai ir tikslingai link to ėjau“, – atvirauja Ovidijus.

25 metų sulaukęs startuolis juokiasi, kad net ir būdamas ambicingas, studentiškais metais savo kailiu išbandė, ką reiškia, kai patingi laiku atlikti kai kurias užduotis. Studijuodamas mechanikos inžineriją, robotikos specializaciją, su bendramoksliais vyko į Estiją, kur varžėsi studentų sukurti robotai. Tačiau juokelis apie studentus „tūkstantis knygų ir viena naktis“ jiems tapo realybe – robotą užbaiginėjo paskutinę naktį, prieš pat varžybas, tad bemiegė naktis ir laiku neatliktas darbas gerų rezultatų nedavė.

„Dėl tokio studentiško požiūrio robotas taip ir nebuvo pilnai užbaigtas, tad greitai iškritome iš varžybų. Tai davė supratimo, kad reikia planuoti laiką, o ne viską daryti paskutinę minutę. Dabar tai labai praverčia, mat atliekant darbus išties svarbu sudėlioti savo laiką iš anksto, viską suplanuoti, kada ir ką atlikti, kada ilsėtis. Juk jei trūksta poilsio, krenta produktyvumas. Tačiau mano toks darbas, kad galiu padirbėti ir vakare, planuoti veiklą pagal darbų prioritetus. Tai tikrai nėra toks darbas, kuris prasideda 8 ryto ir trunka iki 17-tos valandos, o po to tiesiog uždarai duris ir išeini“, – dalijosi Ovidijus.

Savo veiklą pradėjęs Ovidijus sako nė akimirkai neabejojo, kad bus pastebėtas, kai užpildė anketą „Klaipėdos technologijų parkui“, kai buvo ieškoma perspektyvių startuolių.

„Manau, kuo mažiau žmogus turi pasitikėjimo, tuo sunkiau siekti savo tikslų. Juk visiems pasitaiko nesėkmės, tačiau svarbiausias dalykas, manau, nebėgti nuo problemų, o jas mokėti spręsti. Turiu ateities viziją, projektas Norvegijoje taip pat suteikia daug geros patirties, tačiau matau nemažas galimybes Lietuvoje. Juk kaip ir prekybos centruose žmonės renkasi prekes, kas pagal kainą, kas pagal kokybę, taip pat įmonės renkasi paslaugas, o mes galime pasiūlyti kokybę“, – teigia Ovidijus.

Visgi net dirbdamas su Norvegijos rinka jaunas vyras sako neketinantis tapti emigrantu – priešingai, nori įsitvirtinti Lietuvoje, tad išgirdęs apie „Verslios Lietuvos“ Klaipėdoje kuriamą Bendradarbystės centrą „Spiečius“, kaip mat tuo susidomėjo. Anot Ovidijaus, artimiausi ateities planai jau aiškūs: jis buvo atrinktas į Bendradarbystės centro komandą, tai turėtų padėti jam plėsti veiklą ir Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)