Dviejų vaikų mama bėgiojo įprastu treniruočių maršrutu, kai ją užpuolė fiziškai stiprus vyras, sumušė, o vėliau seksualiai išnaudojo. Nusikaltimas įvyko vos keli šimtai metrų nuo namų.

Bėgikės vyras, nesulaukęs žmonos, nusprendė jos paieškoti ir tai leido išvengti dar didesnės tragedijos. Jis susidūrė su užpuoliku ir taip išgelbėjo žmonai gyvybę, netrukus sužeista sportininkė atsidūrė ligoninėje.

Tą pačią dieną policija sulaikė įtariamąjį ir pareiškė jam kaltinimus.

Išleista iš ligoninės nukentėjusi moteris nebandė slėpti savo žaizdų – nusprendė pradėti kovą su smurtu „Bėk tolyn“.

„Mes tikimės, kad galime pateikti provokuojančių idėjų ir tokiu būdu sukurti saugesnę aplinką. Mes laukiame bet kokių iniciatyvų, kurios leistų prisidėti prie šios akcijos.

Galbūt ši žinutė padės pasidalyti savo istorijomis ar leis sukurti reikalingus pokyčius“, – žiniasklaidai kalbėjo V. Makai.

Ji nuotraukų pagalba atvirai atskleidžia savo asmeninius išgyvenimus ir patirtį.

„Mano jaunesnysis pusbrolis visada sakydavo, kad vienintelis šansas smulkaus kūno sudėjimo moteriai išvengti užpuoliko – bėgimas nuo jo.

Aš nenorėjau tikėti, kad už manęs bėgęs įtartinas tipas puls mane. Šiandien aš žinau, kad geriausias sprendimas 50 kg sveriančiai moteriai išvengti užpuolimo – tiesiog bėgti kuo greičiau ir toliau“, – Vengrijos žiniasklaidai kalbėjo ultramaratonų bėgikė.

„Atrodė, kad aš bėgiojau visiškai saugioje, gerai apšviestoje, tankiai apgyvendintoje kaimynystėje. Aiškiai įsivaizdavau, kas yra saugumas ir kas – pavojus. Nepadariau kažkokios klaidos, bet vistiek įvyko nelaimė. Esu skolinga savo vyrui už išgelbėtą gyvybę. Dabar esu įsitikinusi, kad nėra tokio dalyko kaip 100 proc. saugumas“.

Ji teigė, kad stereotipai gali labai suklaidinti. „Vienas žurnalistas stebėjosi, kad užpuolikas – aukštas, simpatiškas, patrauklus blondinas.

Paprastai smurtas kyla iš mums artimos aplinkos. Kalbėjimas ir viešumas vaidina svarbų vaidmenį. Tą aš ir darau: kalbu apie save, garsiai ir visiems“, – teigė bėgikė.

Bėgikė Viktoria Makai ("Run Away" kampanijos nuotr.)
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)