Nesu ypatinga, bet esu laiminga

Tik tak, tik tak, tik tak... Tiksi sekundės, minutės, valandos... Kaip greitai bėga laikas... Jau vėlyvas ruduo, o aš vis dar prisimenu tą saulėtą birželio dieną, kai pro Kėdainių Šviesiosios gimnazijos duris į atvirą pasaulį išėjo pirmoji „Sėkmės ir lyderystės mokyklos“ laida, prieš 4 metus pasileidusi į kelionę šio tikslo link. Tarp jų buvau ir aš. Tada, stovėdama laimingų žmonių būryje, supratau, jog... iš pradžių kiekvienas, pradėjęs lankyti mokyklėlę, buvo nedrąsus, neturintis tikslo, bijantis klysti. O dabar mes – stiprios asmenybės, žinančios savo siekius, ginančios įsitikinimus, mokančios bendrauti ir dirbti bet kokioje situacijoje, o svarbiausia – turinčios didelius tikslus. Kiekviena paskaita ar stovykla mums suteikė neįkainojamą patirtį, padėjo pažinti ir atrasti save, sužinoti savo gerąsias ir blogąsias savybes bei suprasti, kokia ateitis džiugintų ir skatintų judėti tolyn. Neretai, kai susimąstome ir prisimename džiugias akimirkas, nuotaikingas penktadienio popietes kartu su komanda, mes pasiilgstame „Sėkmės ir lyderystės mokyklos“.

Renginio akimirka

Vėl trokštame sugrįžti į neįprastas situacijas, kurios verčia peržengti komforto zonos ribas, norime pajausti tą jaudulį kalbant prieš minią žmonių ar išgirsti motyvuojančių lektorių sėkmės istorijas bei pamatyti mentorių šypsenas įkvepiančių refleksijų metu. Mes užaugome, bet vis dar esame ir visada būsime šios neeilinės mokyklos dalimi. O tai, jog tokie esame, mums visada primins įspūdžiai iš Eglės Pelienės paskaitos apie veidotyrą, kurioje kiekvienas atradome kažką nauja, neįprasta ir itin naudinga.

Renginio akimirka

Mums buvo įdomu ir labai smalsu sužinoti, ką žmogaus veido bruožai pasako apie jo elgesį, asmenybę, buvo gera tyrinėti kiekvieną draugą, suprasti, kokia asmenybė slypi po jo kauke. Ši lektorė mus įkvėpė pažinti žmones ir netgi pažvelgti į juos kitaip nei įprastai, o tai ir yra sėkmingo bei laimingo žmogaus tikslas – suprasti ir pažinti kitą žmogų teisingai. Tad dar ir dabar kiekvieną dieną matydami žmones, stebėdami jų veido išraiškas, bruožus, mes bandome atrasti kitokias jų elgesio savybes pagal tai, ką sukūrė gamta, o tai darydami visada prisimename E. Pelienės patarimus apie veidotyrą. Tai ne vienintelė paskaita, kuri mums reiškia tiek daug. Jų yra begalė, tačiau neužtektų laiko joms visoms išvardyti ir pasakyti, kodėl jos mums padėjo tapti tokiais, kokie esame... Grįžtu į akimirką, kai stoviu būryje laimingų žmonių. Šypsena, neapsakomas džiugesys ir lengvas plazdenimas krūtinėje – štai koks jausmas būti pirmosios „Sėkmės ir lyderystės mokyklos“ laidos mokine. Mes esame šeima, kuri turi daug bendrų prisiminimų, žino, kas yra palaikymas bei meilė draugui. Gal ir nesame išskirtiniai (ypatingi), tačiau esame laimingi. (Austės Šilkaitės, alumnės mintys)

J. Blažytės remiama mokykla auga ir plečiasi

Šiuo metu „Sėkmės ir lyderystės mokykloje“ mokosi 44 naujai atėję mokiniai, kurie ateinančius 4 metus atras ir sustiprins silpnąsias savo savybes, išsiugdys stipriąsias, sužinos be galo daug jiems gyvenime praversiančios informacijos, kuri bent dalį jų tikrai pavers savo srities lyderiais. „Naujokus mes stebiname kiekvieną penktadienį, na, alumnams jau reikia ir pagalvoti, ką pasikviesti.

Renginio akimirka

Mes tikrai neieškom įžymių vardų, veikiau tikslingai orientuojamės į tam tikrų kompetencijų lavinimą. Palaikomoji programa skirta verslumui ugdyti. Todėl kviestiniai lektoriai savo turinį sieja su karjeros pasirinkimu, verslumo įgūdžių lavinimu. Planuojami lektoriai – Jurgis Didžiulis, Austėja Landsbergienė, Donatas Kantakevičius, Žilvinas Butkevičius, radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius. Esu tikra, kad visi jie paliks didelį įspūdį, nes stengiamės atsiliepti į kiekvieno mokinio poreikius bei norus. Man asmeniškai labai patinka Igoris Vasiliauskas, viešojo kalbėjimo ekspertas,“ – apie planuojamas programas pasakoja „Sėkmės ir lyderystės mokyklos“ kuratorė Gitana Kaupienė. Ji sako, jog visi, ir jau mokslus baigę, ir naujai atėję, ir šioje ypatingoje mokykloje besimokantieji ilgėliau, jaučiasi kitokie, gavę šansą gyvenime tapti lyderiais. „Tokiais, kokia yra jų mokyklos idėjinė ir finansinė globėja, koncerno „Vikonda“ valdybos pirmininkė J. Blažytė. Daug vaikų lygiuojasi į šią verslininkę, o mergaitės neretai argumentuoja, kad laikai keičiasi, versle lyderiauja moterys,“ – šypsosi G. Kaupienė. Anot jos, jei ne p. Jolantos parama, šios mokyklos tiesiog nebūtų.

Aš galiu. Viską galiu

Praėjusį savaitgalį „Sėkmės ir lyderystės mokyklos“ moksleiviai dalyvavo trečiajame programos „Aš galiu“ etape. Kaip visuomet – susikaupę, džiaugsmingi, atviri, ieškantys ir, panašu, atradę. Patirtys vaikų lūpomis – neįkainojamos.

Renginio akimirka

„Vos prieš kelias dienas grįžau iš „Sėkmės ir lyderystės mokyklos“ projekto „Aš galiu“ trečiojo etapo, kuris vyko Vilniuje, ir drąsiai galiu teigti, jog ši stovyklėlė buvo nepaprasta. Man tai – patyriminė kelionė į save, įsigilinimas į savo norus ir gebėjimus. Juk tikrai ne kiekvieną dieną sugebame pabendrauti su savimi, užduoti sau klausimus, pasidomėti tuo, ko patys norime. Stovyklos tema buvo profesinė lyderystė, bet mano asmeninis tikslas joje buvo suprasti, ko aš iš tiesų noriu, kokia ta veikla, kuri mane labiausiai traukia. Deja, šio užsiėmimo dar neatradau, tačiau supratau daug daugiau. Išvykos trukmė – vos dvi dienos, bet dar niekada nebuvau išgyvenusi tiek nuotykių, įsisavinusi tiek naujos ir naudingos informacijos. Įdomu ir tai, kad atradau naują mane dominančią veiklą, apie kurią anksčiau net nebūčiau pagalvojusi. Kelionės metu aplankėme įmones „Rise Vilnius“, „Tesonet“, „Telia“, kurios garsios ne tik savo darbuotojų pasiekimais ir sėkme, bet ir kitokiu bendravimu su darbuotoju, ypatinga darbo aplinka ir metodika. Taip pat aplankėme VGTU „LinkMenų“ fabriką, Socialinių mokslų kolegiją. O vėliau susipažinome su lektoriumi Pauliumi Šimkūnu, su kuriuo daug bendravome ir kartu net sukūrėme šokį.

Renginio akimirka

Labiausiai mane stebino tai, kad daugelis žmonių, su kuriais bendravome, metė studijas ne viename universitete, nes suvokė, kad nenorėtų dirbti to, ką studijuoja, ir tai įkvėpė mane nebijoti klysti bei drąsiai bandyti kažką naujo. Apie pačią kelionę, aplankytas įmones ir nuotykius galėčiau kalbėti dar ilgai, tačiau, mano nuomone, daug svarbiau yra ne tai, ką veikiau stovyklėlėje, bet mano veiksmai po jos. Jau nuo paskutinės kelionės dienos kiekvieną vakarą detaliai susiplanuoju savo kitą dieną. Ir ne tik darbus, kuriuos turiu atlikti – planuoju ir savo poilsį, laiką, skirtą mėgstamoms veikloms. Kiekvieną rytą keliuosi 10 minučių anksčiau ir leidžiu sau pasvajoti, o visas svajones ir vizijas konspektuoju mažoje užrašų knygelėje. Taip pat jau dabar pradėjau mąstyti apie tai, kiek profesijų mane domina (jų iš tiesų be galo daug), ir kokiose įmonėse norėčiau „pašešėliauti“, stebėti tos profesijos žmonių darbą ar savanoriauti ten. Be to, bandau kurti ir originalų savo CV. Galbūt visa tai ir skamba, kaip maži pokyčiai, tačiau man tai didelis žingsnis savo svajonių įgyvendinimo link.“ (Viltė Giedraitytė)

Užsakymo nr.: PT_79726681