Tai BNS patvirtino STT atstovė spaudai Renata Endružytė.

R. Zubiela yra buvęs „darbietis“, šiuo metu vadovaujantis Raseinių krašto ateities sąjūdžiui "Rasai", jis taip pat yra bendrovės „Rodarta“ vadovas.

Raseinių rajono mero Algirdas Gricius ketvirtadienį BNS teigė, jog R. Zubielą pareigūnai išsivežė išsikvietę iš etyvirtadienį vykstančio tarybos posėdžio.

Meras sakė numanantis, dėl ko buvo sulaikytas R. Zubiela.

„Šis tarybos narys ilgą laiką buvo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas. Ir dėl lėšų svarstymo, dėl įvairių klausimų, susijusių su žemės tvarkyba, teritorijų planavimu ir, ko gero, su tuo prieš tai prasidėjusiu tyrimu gali būt susijęs“, – teigė Raseinių rajono meras.

Anot A. Griciaus, STT pareigūnai per savivaldybės darbuotojus tarybos posėdžio metu paprašė pakviesti už durų R. Zubielą. Pasak mero, pareigūnai net nebuvo užėję į posėdžio salę.

„Tarnybos labai mandagiai pasikvietė tarybos narį R. Zubielą. Ne patys jie, bet per mūsų specialistus pasikvietė ir tada pabendravę jie išvyko kartu“, – BNS sakė A. Gricius.

„Įtampa – didžiulė kai kurių, o kai kurie visiškai šaltai, kadangi, matomai, yra niekuo nesusiję su niekuo. Jeigu taip atvirai kalbant, vieni pajuto įtampą, kiti laisvai reagavo“, – teigė Raseinių rajono meras.

Meras svarstė nujaučiantis, kad gali būti ir daugiau įtariamųjų.

„Aš tikrai nenoriu atsakyt, kas kitas ar kiti, bet kamuolys pradėjo vyniotis, tai jis vyniosis ir toliau“, – teigė A. Gricius.

Kaip antradienį pranešė STT, Šiaulių valdybos pareigūnai sulaikė Raseinių rajono savivaldybės Ekonomikos departamento Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėją V. B. (Vilmantą Bacį – BNS) ir Vietinio ūkio ir turto valdymo skyriaus vyriausiąjį specialistą R. R. (Rytį Radavičių – BNS).

STT pranešė, kad antradienį taip pat sulaikyti trys privačių įmonių atstovai. Jų darbo vietose ir namuose taip pat atliktos kratos.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Raseinių rajono savivaldybėje organizuojant ir vykdant įvairius viešuosius pirkimus kai kurioms įmonėms buvo sudaromos palankios sąlygos juos laimėti, o už tai įmonių atstovai savivaldybėms darbuotojams atsilygindavo įvairiais kyšiais.

Tai jau antras STT tyrimas dėl įtariamos korupcijos Raseinių rajono savivaldybėje per pastarąjį mėnesį.

Lapkričio pradžioje STT buvo sulaikiusi kyšininkavimu įtariamą buvusį Raseinių rajono savivaldybės administracijos vadovą Remigijų Ačą. Jis įtariamas paėmęs didelės vertės kyšį dar tuo metu, kai iki šių metų pavasario ėjo administracijos vadovo pareigas.

Teisėsauga įtaria, kad politikas už kyšį vykdant neįvardijamą viešąjį pirkimą galėjo sudaryti išskirtinai palankias sąlygas vienai privačiai bendrovei, pasirašiusiai sutartį su Raseinių rajono savivaldybės valdoma įmone Raseinių autobusų parku.

Privačių įmonių atstovai įtariami tiesiogiai papirkę R. Ačą arba dalyvavę maskuojant kyšius įvairiomis finansinėmis operacijomis.