Kinijos kapitalo bendrovei „Paytend Europe“, per kurią veiks „Paytend Technology“, jau suteikta elektroninių pinigų įstaigos licencija.

„Procesas, siekiant iš Lietuvos banko gauti licenciją, buvo paprastas, skaidrus ir efektyvus. Kaip naujokai, reikiamą paramą gavome jau pradiniu etapu. Lietuva – puikus pasirinkimas mūsų Europos būstinei“, – pranešime teigė „Paytend Europe“ vadovas Junqingas (Džunkingas) Li.

Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius teigia, kad LB licenciją yra gavusios bent 5 finansų technologijų bendrovės iš Kinijos.

„Kinija yra viena toliausiai pažengusių šalių kalbant apie perėjimą nuo tradicinių mokėjimo formų – grynųjų pinigų ar banko kortelių – prie mobiliųjų mokėjimų bei kitų šiuolaikinių finansinių technologijų sprendimų, todėl šios šalies bendrovės turi milžinišką kompetenciją, kurią atneša ir į Lietuvos rinką“, – teigia ministras.

Pasak „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus Manto Katino, Lietuvoje jau veikia daugiau kaip 120 fintech bendrovių, o jų skaičius nuolat auga.

„Paytend Technology“ Europoje siekia išplėsti verslą ir teikti skaitmeninės bankininkystės paslaugas klientams, pageidaujantiems tarptautinių pinigų pervedimų, kortelių išdavimo ir mokėjimo priemonių priėmimo paslaugų.

LB trečiadienį išdavė elektroninių pinigų įstaigos licenciją „Paytend Europe“.

Registrų centro duomenimis, vienintelis „Paytend Europe“ akcininkas ir generalinis direktorius yra Junqingas Li, įmonės valdyboje dar dirba Feirongas Chenas (Čenas) ir advokatų kontoros „Ecovis“ advokatas Kęstutis Kvainauskas.

2017 metų pabaigoje įsteigtos „Paytend Europe“ įstatinis kapitalas yra 2,5 tūkst. eurų, šiemet rugpjūtį jį nuspręsta papildomu piniginiu įnašu padidinti iki 450 tūkst. eurų. Naujas akcijas įsigis J. Li, akcijos turi būti pasirašytos ne vėliau kaip iki šių metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)