Kaip DELFI sakė Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Žukauskas, ketvirtadienį, apie 9 val., buvo gautas pranešimas, kad M. Mažeika (gim. 1975 m.) sumušė savo 29 metų sugyventinę, jos telefonas išjungtas.

Susisiekus su policijos pareigūnais paaiškėjo, jog lapkričio 29 d., buvo gautas motinos pranešimas apie dingusią dukterį (29 m.).

Atvykusių policininkų Asilas į butą neįsileido, todėl į pagalbą buvo pasitelkti ugniagesiai. Jie bandė į butą antrame aukšte patekti per langą. Tačiau tuo metu pradėjus laužti buto duris, jas atrakino viduje buvęs Asilas. Nei ugniagesiams, nei policininkams bute buvęs M. Mažeika nesipriešino. Jis sulaikytas.

Bute buvusi jo sugyventinė, pasak pareigūnų, stipriai sumušta. Moteris išvežta į ligoninę. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Už tai gresia laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Pasak D. Žukausko, M. Mažeika bus sulaikytas dviem paroms. Per tą laiką ketinama kreiptis į teismą dėl jo suėmimo ilgesniam laikui. „Jam skyrus švelnesnes kardomąsias priemones, M. Mažeika daro vis naujus nusikaltimus. Jį reikia izoliuoti nuo visuomenės, kad nenukentėtų daugiau žmonių“, - sakė Kauno apskrities policijos viršininkas.

Be to, apžiūrint butą, ant stalo rasta miltelių pėdsakų. Todėl ekspertai aiškinsis ar M. Mažeika neapsvaigęs nuo narkotikų.

Praėjusią vasarą M. Mažeika buvo suimtas įtariant Agurkinių gaujos nario Igorio Laškevičiaus nužudymu, bet vėliau teismas jam skyrė švelnesnę kardomąją priemonę ir paleido į laisvę.

Mindaugas Mažeika, pravarde Asilas, policijos komisariate