Po praėjusią savaitę vykusio profsąjungų ir ŠMM atstovų posėdžio ministerija surašė pasiūlymų rinkinį ir tikisi, kad jis bus patvirtintas, nepaisant pedagogų atstovų pastabų.

Tačiau Andriaus Navicko vadovaujama streikuojanti profsąjunga kritikuoja tuos siūlymus. A. Navickas kaltina ministeriją neatsižvelgus į jo reikalavimus ir tvirtina, kad dokumentas parengtas jį derinus su kitais mokytojams atstovaujančiais judėjimais.

Į posėdį atvyko ir ministro pirmininko patarėjai Skirmantas Malinauskas bei Unė Kaunaitė.

Derybų Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM) rezultatų laukia ir kelios dešimtys pedagogų, praleidusių čia naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

„Prie radiatoriaus, miegmaišyje“, – apie savo nakvynę pasakojo mokytoja Veronika Naumova, dirbanti Vilniaus Martyno Mažvydo progimnazijoje.

„Aš manau, kad visa šita situacija yra apgailėtina. Labai liūdna, kad švietimo ir mokslo ministrei ir visiems kitiems politikams yra dzin ant mūsų“, – pridūrė ji.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, be kitų dalykų reikalauja didinti mokytojų algų koeficientus ir mažinti klases, keisti pedagogo etato struktūrą.

Premjero patarėjas S. Malinauskas sakė, kad įgyvendinti A. Navicko profsąjungos prašymus kainuotų „šimtus milijonų eurų“.

Jis taip pat teigė, kad derybos su profsąjungomis gali vykti ir netrikdant ugdymo proceso.

Švietimo ministrė J. Petrauskienė situaciją žada komentuoti po derybų.

Trečią savaitę streikuojantys mokytojai teigia, kad nauja darbo pamokėjimo sistema yra neskaidri ir neteisinga. Švietimo ministerija atkerta, kad ji leido padidinti mokytojų algas.

Įsibegėjus streikams opozicija yra inicijavusi interpeliaciją švietimo ministrei.