Paskaičiuokime ką ruda lapė nuveikė, kas jai pavaldu – aukštajame moksle sukiršino bendruomenes savo technine sujungimo politika, viduriniajame moksle sukiršino mokyklų bendruomenes bei nukreipė į save jų profsąjungų pyktį, profesiniame moksle dar niekas nešaukia, bet ir ten yra problemų, kurias sukėlė ministerija su ministre priešakyje. Pridėkime dar ir ponios ministrės skandaliuką su vyro kompanija, kuri aptarnavo ŠMM, prie tėvų pasipiktinimo, jog vaikai jau tris savaites neina į mokyklą, o juk tėvai dirba, tai, kaip tada su tėvų darbu, kas jų atžalas mokytojų streiku metu turi prižiūrėti? Kas turi atsakyti už visas Jurgitos Petrauskienės kliurkas?

Ministre, sakau viso gero – MOSTA paskelbė konkursą į vadovo poziciją, grįžkite dirbti technokratinį darbą, nes socialinio, bendruomeninio kurti Jūs negalite. Premjere, dar šiek tiek ir Jūsų prezidentavimas bus tik miražas, nes iš VRM atėjęs kultūrinis supratingumas pakęsti tokio asmens klaidas – pasenęs.

Šioje vietoje reikėtų paminėti ir Energetikos ministrą – ką jis nuveikė?! Pradedant kadenciją valdančioji dauguma šaukė, kad sumažins ministerijų skaičių, Energetikos prijungiant prie jos motininės ministerijos – Ūkio. Visgi, ši iniciatyva atsidūrė valdančiųjų stalčiuose. Ir čia dar pasakytume, mat jį šunys, ne pirmi ir ne paskutiniai norai. Tačiau jei jau ministerija išliko, tai reiškia, kad jos veikla turi būti prioritetinė valstybėje. Šioje vietoje sutinku, kad energetika Lietuvai – svarbi, bet ką dabar girdime – energija (dujos, elektra) brangs ir dar labai brangiai. Tai ką nuveikė energetikos ministerija – lygiai nulį! Aruodai išsemti, teigia ministras pirmininkas, bet ar tikrai, jei siūlome PVM nuolaidas malkoms? Tai gal pasiūlykime ir elektrai su dujomis. Visada kalbame apie A, bet nekalbame apie B.

Laikas daryti asmeninius ir strateginius sprendimus, nes jei ir toliau taip, tai suprask, kad Lietuvoje niekas nesikeičia: šunys loja, o karavanas eina. Visi bėgsime iš pūvančios valdžios sprendimų liūno šalies, nes gyventi bus tiesiog PER BRANGU arba valdžia, kaip ŠMM ministrės atveju, tiesiog tyčiosis iš visos sistemos ir atskirų žmonių.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Atsidūrėte panašioje situacijoje? Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.