Nors anksčiau skelbta, kad licencija - panaikinta, vėliau paaiškėjo jog ji sustabdyta. „Civilinės aviacijos administracija informuoja, kad 2018 m lapkričio 28 d. CAA direktoriaus įsakymu Nr. 4R-170 licencija vykdyti oro susisiekimą, išduota UAB „Small Planet Airlines“, yra sustabdyta nuo 2018-11-29 00:01 val. vietos laiku.

Kelionių organizatorių AB „Novaturas“ ir UAB „Tez Tour“ organizuojamos kelionės vyks kaip numatyta, skrydžius vykdys kitas oro vežėjas', – rašyta CAA puslapyje.

Antradienį Civilinės aviacijos administracijos (CAA) vadovas teigė, kad finansinių sunkumų kamuojama ir pertvarkos siekianti Lietuvos užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ nepateikė įrodymų, kad neįvardijamas investuotojas yra pasiryžęs gelbėti įmonę.

Bendrovė pirmadienį CAA pateikė restruktūrizavimo planą ir finansinius duomenis bei prognozes.

„Small Planet Airlines“ pirmadienį pranešė tikinti, kad jos finansinę padėtį padės suvaldyti naujas neįvardijamas investuotojas - praėjusią savaitę pasirašytas ketinimų protokolas dėl papildomų investicijų į jos apyvartos kapitalą.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį turėjo paskelbti, ar „Small Planet Airlines“ iškelti restruktūrizavimo bylą. „Small Planet Group“ įmonių Lenkijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje restruktūrizavimą inicijavo rugsėjį ir spalį. Be šių rinkų, įmonė veikia ir Kambodžoje.

„Tez Tour“ atstovai: poilsiautojai gali jaustis ramūs

Civilinės aviacijos administracijai panaikinus, nuo lapkričio 29 dienos „Tez Tour“ poilsiautojai atostogų vyks užsakomųjų skrydžių bendrovės „GetJet Airlines“ orlaiviais. Su naujuoju partneriu pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, rašoma įmonės pranešime spaudai.

Keleivius gabensianti bendrovė „GetJet Airlines“ skrydžius vykdys analogiškais lėktuvais.

Pirmasis „GetJet Airlines“ numatytas skrydis bus vykdomas į Egiptą – 90 keleivių vyksta į Hurgados kurortą ir 90 – į Šarm aš Šeichą. Tiek pat turistų iš Egipto bus parskraidinta namo, į Lietuvą.

Dar šių metų vasarą Tarptautinis kelionių organizatorius iš Lietuvos keliautojus skraidino net keturių skrydžių bendrovių orlaiviais, tarp kurių – „Turkish Airlines“, „Pegasus Airlines“, „Freebird Airlines“ ir „Small Planet Airlines“. Dalis skrydžių atostogų kryptimis vykdoma ir reguliariaisiais skrydžiais.

„Tez Tour“ atstovė patikino, jog poilsiautojai gali jaustis ramūs – visi kelionių organizatoriaus įsipareigojimai bus vykdomi. Poilsiautojai atostogų bus skraidinami pagal iš anksto numatytą skrydžių grafiką.

„Mums svarbu, jog „Small Planet Airlines“ profesionaliai vykdė įsipareigojimus iki paskutinės minutės, – sakė I. Aukštuolytė. – Taip pat teigiamai vertiname mūsų naujojo vežėjo „GetJet Airlines“ operatyvumą bei gebėjimą laiku ir sklandžiai perimti mūsų poilsiautojų gabenimą jų pasirinktomis žiemos atostogų kryptimis“.

Tas pats vežėjas skraidins ir „Novaturo“ klientus.

„Buvome numatę planą „B“, jeigu skrydžių bendrovė nebūtų pajėgi vykdyti sutartyje nurodytų įsipareigojimų. Todėl, susiklosčius tokiai situacijai, tenka jį panaudoti. Artimiausi suplanuoti skrydžiai įvyks su „GetJet Airlines“ bendrove“, – sakė „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)