DELFI atgaivintam traukinukui – jau 4 metai

Kalėdų traukinukas – jau tradicine tapusi ilgametė pramoga švenčių laukiantiems sostinės gyventojams ir svečiams. Šią pramogą miestui dovanoja DELFI su partneriais – Vilniaus miesto savivaldybe ir prekybos tinklu „Maxima“.

„Džiugu, kad DELFI iniciatyva išsaugojome gražią tradiciją ir jau ketverius metus Vilniui dovanojame artėjančių švenčių simbolį – Kalėdų traukinuką. Kaip ir kasmet, jis leis stebėti šventėms besipuošiančią sostinės širdį bet kurią savaitės dieną ir kvies visus sugrįžti į vaikystę“, – sako DELFI vyr. redaktorė Rasa Lukaitytė-Vnarauskienė.
Kalėdinis traukinukas

„Labai džiaugiuosi, kad tęsdami gražią tradiciją, vilniečius bei sostinės svečius galime pakviesti pasigrožėti šventiškai išsipuošusia sostine – pro Kalėdų traukinuko langus. Gražiausias šventinio Vilniaus vietas aplankantis Kalėdų traukinukas yra itin smagi pramoga visai šeimai, kviečiu leistis į nuotykių pilną kelionę kalėdiniu Vilniumi!“ – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Ketvirtus metus iš eilės į šventiškai nusiteikusiais Vilniaus gatves išriedantis kalėdinis traukinukas – tikras artėjančių, pačių gražiausių metų švenčių simbolis. Ir mums labai gera šiuo džiaugsmu dalintis su miesto bendruomene. Tegu kelionės kalėdiniu traukinuku atneša jums daug malonių, šiltų, šventiškų akimirkų“, – sako Kristina Meidė, „Maximos“ generalinė direktorė.

Šiemet – kitoks maršrutas ir moderni kalėdinė stotelė

Traukinuko maršrutas apima visas šventiškiausias sostinės vietas – pagrindinę miesto eglę, kalėdinių gardumynų ir dovanų miestelį Katedros aikštėje, Rotušės aikštę ir kitas vietas. Šiemet jo maršrutas – kiek kitoks nei pernai: traukinukas apvažiuos ir Lukiškių aikštę, iki kurios pernai nevažiuodavo.

Savo kelionę traukinukas pradės nuo Šventaragio ir Didžiosios gatvių, apsisukęs ties Rotušės aikšte, Gedimino prospektu privažiuos Lukiškių aikštę, kurią apvažiavęs sugrįš į pirminę stotelę.
Kalėdinis traukinukas
Traukinukas išvyks iš specialios kalėdinės stotelės, esančios prie Katedros aikštės, priešais Katedros bokštą, Gedimino prospekto pusėje adresu Šventaragio g. 1. Joje šiemet laukia naujovė: stotelėje įmontuotame interaktyviame ekrane bus galima stebėti, kuriame tiksliai taške realiu laiku yra traukinukas. Čia pat bus matomas ir traukinuko išvykimo tvarkaraštis.

Taip pat įlipti į traukinuką ir iš jo išlipti bus galima tarpinėse Rotušės ir Lukiškių aikštės stotelėse.

Kelionė traukinuku kainuos 2 eurus. Vaikai iki 7 metų, kurie sėdi ant tėvų kelių, traukinuku važiuoja nemokamai. Dviejuose šildomuose Kalėdų traukinuko vagonuose yra 56 vietos.
Pirmadieniais-ketvirtadieniais Kalėdų traukinukas lauks keleivių 12–21 val., penktadieniais-sekmadieniais – 11–22 val. Tikslų šių metų grafiką ir maršrutą galima rasti čia.

Kalėdų traukinukas, 2017 metai

Kalėdų traukinukas, 2016 metai

Kalėdų traukinukas, 2015 metai

O šių metų traukinuką pamatysime rytoj (šeštadienį).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)