Dalijimosi automobiliais paslaugas teikianti bendrovė „CityBee“ ieško dešimties programuotojų, kurie papildytų esamą programuotojų komandą Vilniuje ir Kaune. Daugiau aukštos kvalifikacijos IT specialistų įmonei prireikė, kad būtų užtikrintas naujų paslaugų diegimas Lietuvoje ir užsienyje vykdoma plėtra, skelbia bendrovė pranešime.

Viena iš planuojamų naujųjų „CityBee“ paslaugų Lietuvoje bus grįsta vadinamojo ride-pooling koncepcija. Tai reiškia, kad ta pačia kryptimi keliaujantiems vartotojams bus pasiūlyta galimybė keliauti kartu vienu automobiliu ir pasidalyti kelionės išlaidas.

„Iki šiol nė viena automobilių dalijimosi paslaugas teikianti bendrovė tokio sprendimo neturi. Tikimės, kad įgyvendinus šį sprendimą mūsų teikiama paslauga vartotojams taps dar patogesnė, o „CityBee“ automobilių parkas bus išnaudojamas dar efektyviau. Suskaičiuota, kad naudojantis tokia paslauga kelionės kaina galutiniam vartotojui galės būti net perpus mažesnė, palyginti su važiavimu taksi“, – atskleidė „CityBee“ vadovas Lukas Yla. Tikimasi, kad ši naujovė Lietuvoje bus pristatyta 2019 m. antroje pusėje.

Dar viena naujovė – el. paspirtukų dalijimosi sistema. Teigiama, kad šis „CityBee“ sprendimas turėtų darniai papildyti bendrovės teikiamas automobilių ir dviračių dalijimosi paslaugas tiek Lietuvoje, tiek ir dalyje užsienio miestų.

Anot L. Ylos, dalijimosi el. paspirtukais paslaugos per pastaruosius metus itin sparčiai populiarėjo JAV ir kai kuriuose Vakarų Europos miestuose. Toks susidomėjimo šia paslauga augimas atvėrė naujas galimybes ir „CityBee“. Lietuvoje el. paspirtukų dalijimosi paslauga veikti turėtų pradėti jau ateinančią vasarą.

Dalis apžvalgininkų žaibišką el. paspirtukų dalijimosi paslaugų populiarėjimo tendenciją vadina „ride-sharing 2.0“. Jos potencialą puikiai iliustruoja ir tai, kad viena pirmųjų el. paspirtukų dalijimosi paslaugą pasiūliusių JAV bendrovių „Bird“ tapo greičiausiai 2 mlrd. JAV dolerių vertę pasiekusiu startuoliu.

Šių metų rugpjūčio pradžioje lietuvių sukurtos dalijimosi automobiliais paslaugos tapo prieinamos Lenkijoje. Kaimyninėje šalyje „CityBee“ šiuo metu jau veikia aštuoniuose didžiausiuose miestuose. Tiesa, kol kas ten galima naudotis tik krovininiais autobusiukais. Tačiau ateityje Lenkijoje bus prieinami ir keleiviniai automobiliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)