Mažylis gydomas intensyviosios terapijos skyriuje. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo (gavus medikų išvadą dėl sužalojimo stiprumo tyrimas gali būti perkvalifikuotas).

Kol kas pareigūnai nežino, kokiomis aplinkybėmis vaikas patyrė sužalojimus. Pasak Šiaulių apskrities policijos atstovės Gailutės Smagriūnienės, vaikas gyvena sutrikusio vystymosi kūdikių namuose, bet dar neaišku, kaip ir kur jis buvo sužalotas ar susižalojo - kūdikių namų darbuotojai pareigūnams sako nežinantys, kaip tai įvyko. „Reikia padirbėti su tos įstaigos darbuotojais“, - trečiadienį sakė G. Smagriūnienė.

Šiaulių sutrikusio vystymosi kūdikių namų direktorė Audronė Kardašienė portalui lrytas.lt sakė: „Vaikas mūsų kūdikių namuose auga nuo pat gimimo. Jis turi sunkią negalią. Vaiką kamuoja pykčio priepuoliai“.

„Eilinis incidentas įvyko pirmadienį vakare. Per vakarienę šis berniukas ėmė ožiuotis, jį apėmė pykčio priepuolis“, - sakė direktorė. Pasak jos, vaikas prie stalo muistėsi ir nukrito nuo kėdės, griūdamas trenkėsi galva į stalo koją.