Šilumos gamintojų veikla yra reguliuojama, jie įpareigoti biokurą pirkti biržoje ir negali laisvai pasirinkti biokuro tiekėjų.

„Vyriausybės rankose - geriau sureguliuoti šilumos gamintojų, biržos ir biokuro tiekėjų santykiai. Tai leistų sumažinti šilumos kainas“, - , „Žinių radijo“ laidai „Pozicija“ sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Jo teigimu, vyriausybinių miškų mediena sudaro tik 2 procentus šilumos gamybai reikalingo biokuro ir įtakos galutinei šilumos kainai neturi.

ELTA primena, kad šios dienos Vyriausybės posėdyje bus tariamasi dėl priemonių sumažinti elektros ir dujų brangimą ateityje.

„Prognozuojamas kainų augimas, ir Energetikos ministerija pristatys, kas yra padaryta. Kalbant apie ateitį, ne dabartinių kainų suvaldymą, bet apie ateitį. Buvo sakoma, kad kainos augs 30 ir daugiau procentų, tai aš matau jau rezervą padarytą, kad kalbama jau apie 15-20, bet galbūt dar galima kažką išspausti“, - Eltai sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Konkrečių priemonių, kokių gali būti imtasi, premjeras kol kas nenorėjo įvardyti.

„Pažiūrėsime. Yra daug priemonių, susijusių su mūsų strateginiais energetiniais projektais, su tam tikru reguliavimu, išdėstymu per keletą metų, tad ir ieškome tų būdų. Trečiadienį pristatysime“, - sakė ministras pirmininkas.

Nuo Naujų metų elektros energijos kaina Lietuvoje bus didžiausia per pastaruosius penkerius metus - gyventojams ji brangs apie 15, o gamtinės dujos - 15-20 proc., tačiau šie skaičiai esą dar nėra galutiniai.

S. Skvernelio teigimu, energijos kainas lemia ir daug nuo Vyriausybės nepriklausančių veiksnių, labiausiai - žaliavų kaina tarptautinėse rinkose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)