Baltųjų rūmų šeimininkas apie tai papasakojo antradienį paskelbtame interviu laikraščiui „The Washington Post“.

„Mums reikia demokratų balsų sienai statyti. Jeigu mes jų negausime, aš galėčiau tai pasiekti kitu būdu. Esama ir kitų galimų variantų“, - pabrėžė prezidentas.

Kaip pavyzdį jis pateikė apie 5,8 tūkstančio kariškių, kurie buvo nusiųsti prie sienos su Meksika, kur pastatė daugelio kilometrų ilgio tvorą su spygliuotąja viela. „Mums nepaprastai reikia sienos. Manau, kad tai buvo geriau negu bet kada anksčiau pademonstruota per trumpą dviejų pastarųjų savaičių laikotarpį... Matau, kad demokratai norės kažką padaryti, nes jie tai irgi supranta“, - sakė D. Trumpas.

Lapkričio 25 d. apie 500 atvykėlių iš Centrinės Amerikos šalių mėgino prasiveržti iš Tichuanos į JAV teritoriją. Amerikos kariškiai panaudojo prieš juos ašarines dujas. Vėliau tą pačią dieną Meksikos valdžia pranešė, kad sugriežtins saugumo priemones pasienyje, taip pat deportuos tuos migrantus, kurie griebėsi smurto ir dalyvavo riaušėse.

Oficialiais duomenimis, Mechikalio ir Tichuanos miestuose Žemutinės Kalifornijos valstijoje yra apie 7,4 tūkstančio migrantų iš Centrinės Amerikos šalių. Nepatenkinti dėl jų antplūdžio Tichuanos gyventojai lapkričio 18 d. surengė protesto akciją.