Sostinės Žirmūnų kvartale esančiame prekybiniame kvartale vazoninės eglutės ir kėniai (1,5–2 metrų aukščio) siūlomi už 60–70 eurų. Tokia kaina šokiravo net juos tiekiančius didmenininkus, nes, lyginant su pernai metais, urminė kaina nepakito.

Žagarės mieste (Joniškio r.) gyvenantis Daivanas Pranciulis derlingų žemių krašte pasirinko netradicinį verslą – 150 ha paskyrė kalėdinėms eglaitėms auginti ir sako, kad šiemet jau praktiškai baigė sezoną – 60 tūkst. eglučių išvežė į Daniją, Didižiąją Britaniją, Estiją. Liko pardavimai vietos rinkoje.

„Kainos, lyginant su pernai metais, nepakito. Aš kirstas eglutes parduotu nuo 5 iki 10 eurų. Vietos rinkoje ji pabrangsta 3–4 kartus. Kalbant apie vazonines 1,8–2 metrų eglutes, mažmeninė kaina 60–70 eurų per didelė. Aš tokius augalus parduodu už 10–15 eurų. Kėniai apie 20 eurų“, – aiškina D. Pranciulis ir sako, kad Kalėdos kartą metuose ir visi nori uždirbti.

Iš kitos pusės, ši prekyba specifinė. Mažmenininkai privalo už egles sumokėti iš karto ir jų negali grąžinti. Jei šalta, šį verslą lydi sėkmė, nes žmonės perka. Jei šilta, tauta traukia į mišką ir vagia.

„Manau, kad 70 eurų kaina per didelė ir panašias eglutes greitai bus galima nusipirkti kelis kartus pigiau“, – sako augintojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)