M. Fallonas 2017 metų pabaigoje buvo priverstas trauktis dėl kaltinimų seksualiniu priekabiavimu. Iki tada jis buvo ištikimiausias T. May rėmėjas, uoliai gynęs ją radijo žinių laidose.

Dabar M. Fallonas laidoje „BBC Today“ atsiribojo nuo premjerės, kovojančios dėl savo politinio išlikimo. Jis negalįs paremti T. May sutarties. Esą būtina derėtis toliau, kad būtų pasiektas geresnis susitarimas britų ekonomikai. „Tai nėra geras susitarimas, mums reikia geresnio susitarimo“, - kalbėjo M. Fallonas. Derybininkai esą turėtų būti „dviem ar trims mėnesiams nusiųsti atgal į Briuselį“, nes tai yra ilgalaikis šalies interesas.

M. Fallonas kritikavo, kad britų vyriausybė pateikė išstojimo prašymą, prieš tai viduje nesusitarusi dėl bendros linijos „Brexito“ klausimu. „Klaida nuo pat pradžių buvo pradėti derybas be visiškai suderintos vyriausybės pozicijos“, - kalbėjo buvęs ministras.

M. Fallonas, kuris „Brexit“ referendume agitavo už pasilikimą ES, kartu pasisakė prieš antrą referendumą. „Aš manau, kad mes turime gerbti britų tautos sprendimą ir palikti ES“, - pabrėžė jis.

Stebėtojai Londone praktiškai nemato šansų, kad parlamentas pritartų „Brexit“ susitarimui.