Jau trečiadienį, lapkričio 28-ąją, turėtų būti oficialiai įregistruotas rinkiminis V. Komskio komitetas. Jo steigėjais turėtų tapti Liberalų sąjūdžio Pagėgių skyriaus pirmininkas Vladimiras Gorodeckis ir liberalė, Seimo nario Ričardo Juškos padėjėja Gražina Jankauskienė. Tai DELFI patvirtino ir V. Gorodeckis, ir V. Komskis.

Šiuo metu Briuselyje viešintis Pagėgių meras V. Komskis teigė, kad rinkiminis komitetas turėtų būti įregistruotas jau trečiadienį, tad pagrindinis komiteto branduolys jau aiškus.

V. Komskis patvirtino, kad vienas pagrindinių komiteto asmenų – šiuo metu Pagėgių liberalams vadovaujantis V. Gorodeckis, tačiau V. Komskis tikino, kad tiksliai savo bendražygio pareigų nė nežino. „Nežinau, ar jis yra dabar, ar nebėra“, – teigė V. Komskis.

Patvirtinęs, kad jo komitete bus ir dar viena liberalė – Gražina Jankauskienė – jos naryste politinėje partijoje nesuabejojo.

Virginijus Komskis

Pasidomėjus, kodėl nusprendęs stoti į Liberalų sąjūdį prašymą atsiėmė, tačiau komitetui vis tiek pasirinko liberalus, atsakė lakoniškai: „Matyt, vieni kitiems tinkame“.

„Jie, kiek žinau, susistabdė arba susistabdys narystę. Nesigilinau, bet rinkiminiu laikotarpiu narystė bus sustabdyta, tai bus kaip ir ne liberalai“, – teigė V. Komskis.

Pagėgių mero teigimu, šiuo metu galimybės prisijungti prie liberalų jis nesvarsto.

Gorodeckis: žmonės nežino, kas tie Pagėgiai ir kas tie Komskiai

Liberalų sąjūdžio Pagėgių skyriaus pirmininkas Vladimiras Gorodeckis DELFI teigė, kad liberalų skyrius negriūva, tačiau patvirtino, kad pats trauksis iš užimamų pareigų ir prisijungs prie V. Komskio komandos.

„Ruošiamės, su Virginijumi Komskiu kuriame komitetą“, – patvirtino V. Gorodeckis.

Jo teigimu, buvęs pirmininkas Edgaras Kuturys iš skyriaus pasitraukė audringai. „Jis apkaltino, kad skyrius sugriuvo, bet jis nesugriuvo. O mes nusprendėme, kad vis tik eisime su komitetu, todėl tokie darbai dabar ir vyksta“, – teigė liberalų skyriaus pirmininkas.

V. Gorodeckio teigimu, „nieko nereikia stabdyti“, nes narystė sąjūdyje bus automatiškai sustabdyta, jei nariai nuspręs prisijungti prie vieno ar kito komiteto. „Po rinkimų atsistatysime (narystę Liberalų sąjūdyje – DELFI)“, – teigė V. Gorodeckis.

V. Gorodeckis teigė, kad dėl liberalų ir V. Komskio bendradarbiavimo kilęs sąmyšis buvo esą net per didelis. „Eisiu su Virginijumi Komsiu, jis mane pakvietė. Dabar toks šurmulys buvo, manau, ažiotažas buvo net nesveikas. Viskas buvo labai sureikšminta, iškelta į aukštą lygį, bet tai yra netiesa. Mes, pagėgiškiai, gyvename Pagėgiuose, mes vienas kitą žinome, žmonės mus žino, – apie susidariusią situaciją kalbėjo V. Gorodeckis. – Man nepatinka, tas žodis „Komskio“, sakome – Virginijaus komitetą. Tų Komskių pas mus keturi. Žmonės, kurie skaito DELFI, nežino, kas tie Pagėgiai ir kas tie Komskiai. Jie prisiskaitę tų straipsnių, kurie mūsų Pagėgius išgarsino ne iš geriausios pusės, bet taip nėra. Situacija yra kitokia.“

Vladimiras Gorodeckis
Mes, pagėgiškiai, gyvename Pagėgiuose, mes vienas kitą žinome, žmonės mus žino. Man nepatinka, tas žodis „Komskio“, sakome – Virginijaus komitetą. Tų Komskių pas mus keturi. Žmonės, kurie skaito DELFI, nežino, kas tie Pagėgiai ir kas tie Komskiai. Jie prisiskaitę tų straipsnių, kurie mūsų Pagėgius išgarsino ne iš geriausios pusės, bet taip nėra.

Pasidomėjus, ar V. Komskio komitete bus ir daugiau liberalų, V. Gorodeckis tikino, kad prisijungs tik geriausi: „Tie patys geriausi, išbandyti eis su komitetu“.

Buvusį Liberalų sąjūdžio Pagėgių skyriaus pirmininką E. Kuturį V. Gorodeckis kaltino sąmyšio į liberalų tarpą įnešimu. „Edgaras Kuturys iš „Darbo partijos“ prieš metus atėjo su didžiuliais pažadais. Pažadėjo mūsų vadovybei, kad atves beveik visą „Darbo partijos“ skyrių, čia buvo jo žodžiai, bet taip neįvyko, nieko jis neatvedė, nieko nepadarė. Jo tikslas buvo visai kitas, tikslas – dalyvauti rinkimuose ir tiesiog pasinaudoti Liberalų sąjūdžio Pagėgių skyriumi“, – teigė V. Gorodeckis.

Tiesa, kas taps Pagėgių skyriaus pirmininku, neaišku. „Tie žmonės, kurie liks, išsirinks. Negaliu jiems nurodinėti“, – teigė V. Gorodeckis.

Aušrinė Armonaitė, Eugenijus Gentvilas

Gentvilas: tai probleminis taškas

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas DELFI teigė, kad Pagėgių skyrius yra probleminis, tad to krašto sprendimai jo nestebina. Tiesa, jo teigimu, vienintelis jį stebinantis dalykas – tik Aušrinės Armonaitės ir Remigijaus Šimašiaus sutarimas.

Pagėgių situacija, anot E. Gentvilo, aiški jau seniai – dar pavasarį buvo kalbėta, kad jie kurs komitetą, nors dabar aišku, kad komitetai bus net du. „Vieni – darbiečiai, kurie buvo atėję, trumpai pabuvo ir sukūrė komitetą, tai Kuturio, o kiti komitetą kuria su Komskiu. Jie dabar nėra partijos nariai ir Pagėgiuose mes neturime partijos sąrašo, kaip ir Utenoje, Varėnoje. Tai seniai buvo sakyta – tai trys mūsų probleminiai taškai“, – apie Pagėgius, Uteną ir Varėną kalbėjo E. Gentvilas.

Pasidomėjus, ar jį stebina toks Pagėgių liberalų sprendimas, E. Gentvilas patikino, kad tikrai ne. „Realiai mane tikrai nustebino tik Aušrinės Armonaitės pasidavimas Šimašiui. Daugiau niekas manęs nestebina“, – tvirtino Liberalų sąjūdžio pirmininkas.