Socialiniuose tinkluose turtingo ir geru gyvenimu besimėgaujančio „Lamborghini“ vairuotojo įvaizdį kuriantis P. Aršauskas jau buvo sulaukęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) dėmesio, mat įtariama, kad P. Aršausko ir jo dešiniosios rankos Armino Gužausko kriptovaliutų kasimo įmonė „Ramigna“ užsiėmė šešėline veikla.

Dabar jo vienu naujausiu įrašu feisbuke susidomėjo ir Lietuvos bankas, kuris viešai sudrausmino kriptovaliutų kasėją.

Paskola įkeitus būstą, deimantus ar automobilį

„LAMBO eina žiemos miegui, o AŠ pradedu skolinti pinigus už procentus, taigi jei susidomėjote, apie šią mano paslaugą plačiau sužinosite apačioje.??

Kol kriptovaliutų rinka negailestingai krenta, (mano nuomone ankščiau ar vėliau atsigaus, reikia tik kantriai laukti) , lažybų ir pokerio veiklos yra prižiūrimas partnerių, NT vystosi be mano didelių pastangų, o aš pats su vairuotoju dar važinėsiu gerus 3 mėnesius, turiu labai daug laiko ir nuo ryt, visus norinčius sąžiningai skolintis pinigus, kviečiu susitikti. Esu pasiruošęs jums padėti“, – rašė vyras feisbuke (kalba ir stilius netaisyti – DELFI).

Jis tikino, kas paskolos suteikimas truks tik iki 2 darbo dienų.

„Palūkanos tik nuo 2 proc.“, – pridėjo.

Taip pat vyras teigė skolinantis visiems, galintiems palikti patikimą užstatą.

„Tai galėtų būti nekilnojamas turtas, auksas, deimantai, automobiliai, elektroninė technika“, – rašė jis.

Taip pat įraše informuojama, kad esant gerai kredito istorijai galimas finansavimas pagal vekselį. Be to, pridėjo, kad visi, norintys išsinuomoti jo automobilį „už brangiai“ gali kreiptis.

Sulaukė Lietuvos banko dėmesio

Tačiau Lietuvos bankui toks vyro pareiškimas feisbuke nepatiko. Antradienį savo feisbuko paskyroje Lietuvos bankas pasidalino P. Aršausko įrašu ir sudrausmino kriptovaliutų kasėją.

„Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad teikti vartojimo paskolas ar paskolas su nekilnojamojo turto įkeitimu, kaip siūlote savo įraše, Lietuvoje fiziniai asmenys neturi teisės – taip nustatyta Vartojimo kredito ir Su nekilnojamuoju turtu susijusio kredito įstatymuose.

Juridiniai asmenys teikti minėtas paskolas gali tik tada, kai priežiūros institucija (šiuo atveju Lietuvos bankas) įrašo juos į viešuosius kredito davėjų sąrašus. Nesilaikantiesiems įstatymų gresia poveikio priemonės, įskaitant ir pinigines baudas. Dėl to siūlome Jums atsisakyti idėjos skolinti, o jeigu jau kam nors paskolinote – rekomenduojame nutraukti sutartis“, – pakomentavo Lietuvos bankas.

Tuo metu pats P. Aršauskas nepabūgo atsakyti.

„O kodėl Jūs manote, jog aš paskolas teigiu būtent kaip fizinis asmuo?“, – klausė jis.

Lietuvos bankas paaiškino nematantis vyro viešuosiuose kredito sąrašuose. „Jeigu teikiate paskolas kaip juridinis asmuo, būtume dėkingi, jei įvardintumėte Jūsų atstovaujamą įmonę. Iš Jūsų pranešimo „Facebook“ paskyroje susidaro įspūdis, kad ruošiatės skolinti būtent kaip fizinis asmuo“, – pakomentavo bankas.

Aršauskas: man sumokėkite – viską papasakosiu

DELFI kreipusis į patį P. Aršauską, vyras teigė, kad paskolas teikia kaip juridinis asmuo.

„Pagal jų (turi omenyje – Lietuvos banko) reikalavimus viską darau. Viskas yra tvarkingai, kaip jie nori ir kaip jie prašo. Tiesiog jie galvoja, kad aš kaip fizinis asmuo veikiu“, – aiškino jis.

Paklaustas, kokia tai įmonė, P. Aršauskas nenorėjo jos įvardinti.

„O kodėl aš turiu sakyti, – klausė jis. – Jūs paskui gi prirašinėsite ten nesąmonių savo. Aš pasakau vienaip, jūs parašote kitaip.“
Paulius Aršauskas

Patikslinus, kad įmonės pavadinimą būtų sunku kaip nors iškraipyti, P. Aršauskas vis tiek nenorėjo atskleisti pavadinimo ir galiausia pasiūlė jį atskleisti „už pinigus“.

„Kiek man galite sumokėti? Man sumokėkite, aš viską jums papasakosiu“, – rimtai ar nerimtai sakė vyras.

Dar kartą patikslinus, kad tiesiog norima patikrinti, ar atstovaujama įmonė yra viešuosiuose kredito sąrašuose, P. Aršauskas nekeitė savo prašymo.

„Man sumokėkite – viską papasakosiu. Trūksta pinigų dovanoms“, – kiek pajuokavo vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)