Sinoptikės teigimu, šalčiausia temperatūra pasitiks trečiadienio ir ketvirtadienio rytais, vėliau kiek atšils, tačiau pūs žvarbus vėjas, kuris kai kur jutiminę temperatūrą pavers dar šaltesne. „Jei esate jautrus šalčiui, atrodys, kad temperatūra nukrito net iki 15 laipsnių šalčio“, – tikino sinoptikė.

M. Kirkliauskaitės teigimu, antradienio vakarą pajūryje praslinks nedideli debesėliai, iš kurių galima sulaukti nežymių kritulių, tačiau jiems praslinkus krituliai baigsis. „Dienos metu gali būti šlapdriba, mišresni krituliai, naktį gali šiek tiek pasnyguriuoti, bet sniego nebus daug, – vardijo sinoptikė. – O po to krituliai baigsis ir jų nesulauksime iki savaitgalio.“

Sinoptikės teigimu, link Lietuvos atkeliauja anticiklonas, ir mes patenkame į šaltąją jo zoną, todėl artimiausias dvi paras Lietuvą aplankys šaltis. „Orai pakankamai sparčiai vės. Jau ateinančią naktį temperatūra turėtų kristi nuo 5 iki 10 laipsnių šalčio, o rytiniame šalies pakraštyje – net iki 12 laipsnių šalčio“, – teigė M. Kirkliauskaitė.

Trečiadienis turėtų būti saulėtas, tačiau šaltas – nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio. „Vėjas bus žvarbus, rytinės krypties, bet nebus labai stiprus“, – teigė sinoptikė, tačiau pridūrė, kad ketvirtadienį vėjas bus stipresnis, vietomis – gūsingas. Vėjo gūsiai sieks 15-17 m/s.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį temperatūra turėtų nukristi iki 9-13 laipsnių šalčio. Kiek aukštesnė temperatūra išsilaikys tik pajūryje – 6-8 laipsniai šalčio.

„Pačios žemiausios temperatūros turėtų būti fiksuojamos rytais, prieš saulei patekant, – teigė sinoptikė. – Šalčiausia bus tada, kai visi keliaus į darbus, o popietę temperatūra turėtų grįžti prie 0-5 laipsnių šalčio.“

Penktadienį žvarbus vėjas dar nenurims. „Vietomis gūsiai gali siekti 15-17 m/s, o temperatūra jau bus šiek tiek šiltesnė. Nakties metu temperatūra turėtų kristi iki 4-9 laipsnių šalčio, o dienos – 0-4“, – teigė sinoptikė ir pridūrė, kad pajūrio gyventojai penktadienį gali tikėtis ir teigiamos temperatūros – vieno laipsnio šilumos.

Šeštadienį į dangų grįš debesys: orai šils, vietomis sulauksime sniego, vėjas rims.

Nakties metu temperatūra nukris iki 6-11 laipsnių šalčio, dieną šaltis sušvelnės iki 5 laipsnių, kai kur sieks nulį.

Ir nors termometro stulpelis žemiau nulio turėtų kristi tik artimiausiomis dienomis, sinoptikė teigia, kad dėl žvarbaus vėjo jutiminė temperatūra ir kitomis dienomis bus žvarbi. „Net jei termometrai rodys 4-9 laipsnius šalčio, kai kas gali jausti, kad yra 15 laipsnių šalčio. Šalčiui ir vėjui jautresni tikrai sušals“, – tikino sinoptikė M. Kirkliauskaitė.