Tuo pat metu šiaurinėje šalies pusėje, pasisukus vėjui iš šiaurės, debesys jau sklaidysis. Temperatūra nukris iki 4-5 laipsnių šalčio.

Dieną į Lietuvą iš šiaurės slinks jau sausesnis oras, tad jau ir pietiniuose rajonuose įdienojus pasirodys saulė. Tik kur ne kur trumpai negausiai pasnigs. Pūs gana nestiprus šiaurės, šiaurės vakarų vėjas.

Aukščiausia dienos temperatūra bus apie vidurdienį ir svyruos tarp 0-3 laipsnių šalčio, tik pajūryje gali vienu kitu laipsniu persisverti į teigiamą pusę. Vietomis dar išliks nesutirpęs plikledis, tačiau šviežio apledėjimo reiškinių jau neturėtų būti. Vakare šaltukas jau daug kur paspaus iki 5 laipsnių šalčio.

Vilniuje, Kaune rytą gali nežymiai snigti, dieną sniego tikimybė jau gana nedidelė, popiete tikimasi pragiedrulių, o aukščiausia dienos temperatūra sieks apie 1 laipsnį šalčio. Klaipėdoje dieną protarpiais nesmarkiai pasnigs, ar kris šlapdriba, bus apie 1 laipsnį šilumos.

Trečiadienį numatomas nepastovus debesuotumas, tarpais visai išsigiedrys. Naktį kai kur truputį pasnigs, dieną sniego jau nenumatoma. Vėjas dieną kryps iš šiaurės rytų, bus palyginti silpnas. Naktį atšals iki 5-10, pajūryje iki 3-4 laipsnių šalčio, dieną numatomas 1-4 laipsnių šaltukas, tik prie jūros temperatūra sieks nulį laipsnių.

Ketvirtadienį anticiklono poveikis Lietuvai stiprės. Nesnigs. Dangus išsigiedrys. Kaustys žiemiška temperatūra – rytą beveik visoje šalyje termometrai rodys apie 10 laipsnių šalčio, Klaipėdos apskrityje 6-7 laipsnius šalčio, dieną saulė šaltį sušvelnins iki minus 2-5 laipsnių. Tačiau gali atrodyti, kad yra žymiai šalčiau, nes pietryčių vėjas dieną sustiprės iki 6-11 m/s.

Penktadienis numatomas giedras ir sausas. Temperatūra išliks panaši, kaip ir ketvirtadienį, bet vėjas sustiprės dar labiau – vietomis gūsiai sieks 15-17 m/s, tad rytą jusime esant 15-20 laipsnių šalčio, dieną maždaug tarp 10-13 laipsnių.

Kitas savaitgalis turėtų būti vėjuotas ir labai šaltas, sekmadienį tikėtini negausūs snyguriavimai.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)