Ankstų lapkričio 24-osios rytą Bendrojo pagalbos centro telefonu buvo gautas pranešimas, kad Mekių kaime, savo namuose, galimai nužudyta moteris.

Nuvykę nurodytu adresu, Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai įsitikino informacijos tikrumu - namuose, ant grindų, jie pamatė krauju paplūdusią be gyvybės ženklų moterį, kurios kūne buvo matyti durtos žaizdos, praneša Šiaulių apskrities policija.

Pasitelkus papildomas pajėgas, buvo imtasi operatyvių įtariamojo paieškos veiksmų. Šiaulių r., Meškuičiuose, autobusų stotelėje, pareigūnai pamatė stovintį vaikiną, kuris jiems gerai pažįstamas, kadangi dėl įstatymų pažeidimų reikalų su teisėsauga turėjo nuo 17 metų ir dėl to buvo nuolat prižiūrimas bei kontroliuojamas.

Sulaikytasis net 8 kartus teistas už vagystes ir fizinio skausmo sukėlimą bei 16 kartų baustas administracine tvarka už smulkias vagystes, turto sugadinimą ir viešosios tvarkos pažeidimus. Atlikęs bausmę už eilinę vagystę, jis į Mekius grįžo šių metų birželio pabaigoje. Jis iš karto buvo įtrauktas į policijos kontroliuojamų asmenų sąrašą ir kas savaitę tikrinamas. Matyt, tokia intensyvi pareigūnų kontrolė vaikinui nepatiko, tad jis spalio mėnesį išvyko į Vilnių ir į Mekius grįždavo tik savaitgaliais. Paskutinysis jo sugrįžimas buvo lemtingas.

Šeštadienio vakarą jis su 22 metų draugu gėrė alų. Draugas pareigūnams irgi puikiai pažįstamas kaip aktyvus alkoholio vartotojas. Pareigūnai jam už smulkias vagystes ir viešosios tvarkos pažeidimus yra surašę 9 administracinio nusižengimo protokolus. Paskutinė administracinė byla jam pradėta šių metų lapkričio 4 d. už alkoholinių gėrimų nupirkimą nepilnamečiui. Jaunuolis yra sėdėjęs ir teisiamųjų suole, tik realios laisvės atėmimo bausmės nėra gavęs, nes teismas jam skyrė bausmes, nesusijusias su laisvės atėmimu.

Šeštadienio vakarą girtavę vaikinai atsidūrė pas 43 metų kaimynę. Čia alus buvo gurkšnojamas toliau. Pirminiais duomenimis, jaunėlis „nulūžo“, o jo draugas išėjo namo. Dėl ko tarp likusio sugėrovo ir namo šeimininkės kilo konfliktas, pasibaigęs peilio dūriais, aiškinasi tyrėjai. Tačiau pagrindinė incidento priežastis aiški – alkoholis.

Šiuo metu įtarimai dėl nužudymo pareikšti abiem vaikinams. 20-metis suimtas trims mėnesiams, 22 metų jo draugas – mėnesiui.

Mekių kaime alkoholį pamėgusių asmenų netrūksta. Dėl alkoholio čia dažnai kyla įvairių incidentų ir nusikaltimų. Todėl ir policijos dėmesys šiam kaimui yra didesnis. Jis įtrauktas į Joniškio rajono „karštų“ taškų sąrašą ir policijos nuolat lankomas.