„Labai dažnai susiduriu su situacija, kai Karaliaus Mindaugo prospekte, ties Kanto gatve, yra sukeliama avarinė situacija“, – rašo kaunietis.

Kelių eismo taisyklių pažeidimas atsiranda todėl, kad vairuotojai nepaiso kelio ženklų ir ženklinimo.

„Gaila, bet vairuotojai, nesilaikydami eismo taisyklių dažnai iš Kanto g. suka į kairę pusę, kirsdami ištisines linijas“, – dažnai matomą vaizdą apibūdina skaitytojas.

Rodos, vairuotojai taip elgiasi dėl to, kad nebeturės kaip pasukti į Karaliaus Mindaugo prospektą, bet vyras teigia, jog anaiptol – pasukimas link prekybos centro „Akropolis“ yra, tik reikia pavažiuoti kiek toliau link senamiesčio.

Kaunietis neslepia, kad tokį vairavimą šioje sankryžoje tenka pamatyti gana dažnai ir mano, kad šitaip elgiamasi ne netyčia, o sąmoningai nuolatos pažeidžiant KET.

Vaizdo įraše matyti, kaip per kelias sekundes net du automobiliai pažeidžia KET, todėl natūralu, jog kyla klausimas: o kiek jų būna per dieną?

Administracinių nusižengimų kodekse (ANK) nurodoma, kad kelio ženklų ir ženklinimo nepaisymas vairuotojams gali užtraukti administracinę atsakomybę ir baudą nuo 30 iki 90 eurų.