Kalbėdama per visuomeninio transliuotojo BBC radijo laidą Th. May nesutiko atsakyti, ar atsistatydintų, jeigu Jungtinės Karalystės parlamentas galiausiai nubalsuotų atmesti išstojimo iš ES sutartį ir politinę deklaraciją dėl ateities ryšių su Bendrija.

„Tai nėra klausimas dėl manęs, – sakė premjerė. – Esu susitelkusi, kad užtikrintume, jog gausime šią sutartį.“

Th. May sakė ketinanti aplankyti įvairias Britanijos sritis ir aiškinti susitarimo detales „žmonėms visoje šalyje“.

„Jeigu sutartis nepraeis, grįšime į pirmąjį langelį. Sulauksime daugiau susiskaldymo ir netikrumo“, – pabrėžė ji.
Th. May, per 2016 metų „Brexit“ referendumą balsavusi už pasilikimą Europos Sąjungoje, taip pat atmetė raginimus surengti pakartotinį plebiscitą, kad Britanijai būtų suteikta galimybė likti Bendrijoje. Vis dėlto jis nesutiko atsakyti, ar jos susiderėta „Brexit“ sutartis yra priimtinesnė negu pasilikimas bloko sudėtyje.

Tačiau premjerė sakė, kad Britanija gali susikurti „geresnę ateitį“, nebebūdama ES narė.

Ji pakartojo savo poziciją dėl Britanijos suverenių teisių į Gibraltarą. Ginčas dėl teritorijos, į kurią teises taip pat reiškia Ispanija, pastarosiomis sienomis reikšmingai paaštrėjo ir gali sutrikdyti planus dėl sekmadienį turinčio įvykti ES viršūnių susitikimo.

„Mes, JK, labai aiškiai sakome, kad kai deramės dėl šių reikalų... darome tai visos JK šeimos, įskaitant Gibraltarą, vardu“, – sakė Th. May.

Premjerės atstovė anksčiau penktadienį žurnalistams sakė: „Dėl reikalų, susijusių Gibraltaru, labai atvirai ir konstruktyviai derėjomės su ES, taip pat glaudžiai dirbome su Ispanija.“

„Išstojimo susitarimas nebus iš naujo atvertas. Dirbsime su Gibraltaro ir Ispanijos vyriausybe dėl mūsų tolesnių ryšių“, – pridūrė jis..

Prieš Bendrijos viršūnių susitikimą Th. May šeštadienį dar nuvyks į Briuselį paskutinės minutės derybų su Europos Komisijos pirmininku Jeanu-Claude'u Junckeriu (Žanu Klodu Junkeriu).