Viešumoje atsiradęs antras vaizdo įrašas, pasirodo, įvyko pernai po pamokų minimos mokyklos kieme.

Tą kartą susimušė mokyklos gimnazistas su šalia esančios mokyklos mokiniu. Situaciją išsiaiškinus niekur nesikreipta. Pasirodo, dvi nufilmuotos ir paviešintos istorijos dar ne pabaiga, informavo LNK.

Paaiškėjo ir trečiasis smurto atvejis toje pačioje gimnazijoje, kuris įvyko šių metų rugsėjį, dėl jo jau pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Žinių reportaže teigiama, kad visose istorijose tiek agresoriai, tiek nukentėjusieji - skirtingi mokiniai.

Trečiosios istorijos nukentėjusiojo mama LNK pakomentavo šį nemalonų įvykį. „Tai nebuvo stiprūs sužalojimai, visa laimė. Tiesiog vaikas buvo sumuštas kelis kartus į veidą vyresnio moksleivio. Taip pat buvo daugiau žmonių, mokinių, mačiusių šitą įvykį, jie tarsi šaipėsi šiek tiek iš to, kad mušamas jaunesnis ir bejėgis žmogus“ , – pasakojo sumušto mokinio mama.

Direktorius dangstydamasis ikiteisminiu tyrimu daugiau detalių neatskleidžia, tačiau konflikto priežasties neslepia.

„Situacija kitokia dėl to, kad jis kaip ir norėjo apginti savo mergaitę, iš kurios galimai dingo kiti daiktai. Jis įtarė, kad būtent tas nukentėjusysis juos paėmė, dėl to ir įvyko konfliktas“, – LNK žurnalistams pasakojo mokyklos direktorius.

Mama teigė, kad kreipėsi į policija ir į medikus. Vaiko sužalojimai nebuvo labai rimti, tad pavyko susitarti taikiai, užpuoliko tėvai atsiprašė.

Taip pat moteris pasakojo, kad mokykla į įvykį sureagavo iškart, pakvietė pas socialinę darbuotoją, ji juos nuvedė pas direktorių ir mamai su vaiku buvo pasiūlyta kreiptis į Kauno klinikas dėl žalos nustatymo. Tada įsijungė policija ir Vaikų teisių apsaugos tarnyba. Sumušto vaiko mama mano, kad visos tarnybos jų atveju darbą atliko puikiai.

LNK žinių reportaže teigiama, kad muštynės gimnazijoje baugina tėvus. Anot nukentėjusiojo mamos, paaugliai berniukai savo emocijas parodo kumščiais, todėl mano, jog kiekvienoje mokykloje tokių įvykių galima aptikti.

Taip pat paaiškėjo ir naujos detalės apie muštynes, kurios įvyko spalio 12 dieną. Pirmosios istorijos vaizdo įrašas buvo paviešintas lapkričio 21 d.

DELFI redakcija tą dieną gavo vaizdo įrašą, kuriame matyti, kad prie prie mokyklos durų yra kumščiais į galvą ir kitas kūno dalis mušamas mokinys. Medžiagoje matyti, kad smurtautojas ant kumščio kažką užsimovęs, kaip vaizdą paplatinęs asmuo pasakojo, matomas daiktas yra šaltasis ginklas - kastetas.

Tą kartą mokyklos direktoriaus pavaduotoja DELFI pakomentavo taip: „Šis įvykis labai nemalonus, mūsų mokykloje muštynių beveik nebūna. Mokyklos vadovybė matė tą vaizdo įrašą, tai įvyko prieš kelias savaites. Filmuke užfiksuotas mušantis berniukas jau išbrauktas iš mūsų gimnazijos sąrašų“.

Pasak moters, vaizdo įraše matomas vaikinas buvo žinomas ir anksčiau dėl elgesio problemų. Vaikinas kelis kartus buvo įspėtas dėl rūkymo ir nevaldomo elgesio. Vienuoliktoje klasėje mokęsis vaikinas vis žadėjo taisytis, tačiau minėtos muštynės tapo paskutiniu lašu.

Pavaduotoja tą kartą teigė, kad kastetas nebuvo naudojamas, moteriai antrino ir direktorius. Visgi, kitą dieną LNK žurnalistams vyras jau pasakojo kitaip. „Visgi tas kastetas buvo. Negalėčiau kažko papildyti“, – LNK žurnalistams pasakojo direktorius.

Be viso to buvo informuota, kad ir mušimosi priežastis pasikeitė, dabar vyras teigė, jog mokinys buvo sumuštas dėl elektroninės cigaretės. Pasakojama, kad pirmokai apie tai pasakė auklėtojai.

LNK žurnalistai susisiekė su pirmosios istorijos įtariamojo tėvu. Informuojama, kad vyras yra Kauno savivaldybės darbuotojas.

Vyras nebuvo linkęs kalbėti apie sūnų. „Nelabai aš čia noriu komentuoti žinokit, viskas yra žiniasklaidoje, tą ir matėt, daugiau aš jums nepasakysiu“, – į klausimą apie sūnų atkirto vyras.

Šią savo vaiko istorija vyras vadina privačiu reikalu ir susinervinęs išrėžė, kad jei bus tam tikrų minimo įvykio interpretacijų, jis kreipsis į teismą.

Ar dėl susidariusios situacijos gali būti pradėtas vidinis patikrinimas, kol kas nesprendžiama. Policija vykdo ikiteisminį tyrimą konflikto aplinkybėms išsiaiškinti.