„Tikrai pritariu mažesniam PVM maisto produktams ir vaistams, ir tai taikoma daugelyje Europos šalių. Tuo tarpu šio mokesčio lengvatos viešbučiams ir spausdintai žiniasklaidai, išskiriant ją nuo internetinės žiniasklaidos - nepalaikau ir nesuprantu“, - teigė pašnekovas.

Jo manymu, pridėtines vertės mokestis iš esmės yra neteisingas ir regresyvus - kuo mažesnes pajamas žmogus gauna, tuo santykinai didesnę dalį išlaidų sudaro PVM. „Taip pat reikėtų nepamiršti, jog kad šis mokestis nuo 18 iki 21 procento didėjo krizės metu, kai reikėjo dengti netektis ir nuostolius“, - sakė jis.

Socialdemokratai Seime yra įregistravę įstatymo pataisas siūlymą taikyti lengvatinį 5 proc. PVM tarifą asmenims iki 30 metų, perkantiems pirmąjį savo būstą.

Anot pašnekovo, tai būtų ypač aktualu jaunoms šeimoms, nes dėl finansinės drausmės įstatymų įsigyjant būstą reikia turėti didelį pradinį įnašą, o pataisos leistų sumažinti pradinio įnašo dydį.

„Tačiau tai - dalinis sprendimas, siekiame įgyvendinti kompleksinę prieinamo būsto programą ir įsigijusiems būstą taikyti tokį principą, kaip dabar taikoma kompensacijoms už šildymą - jeigu 30 procentų pajamų skiriama būstui, žmogus turi teisę į paramą: ar tai būtų kompensacija, ar mažesnės lizingo įmokos, ar dengiant dalį palūkanų ar kitos priemonės“, - kalbėjo G. Paluckas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)