Kaip rašoma pranešime spaudai, Lietuvos nepriklausomybės atgavimo šimtmečio proga prieš metus tautinių šokių grupė „Suktinis“ (vadovė Giedrė Elekšytė-Knieža) praėjo didžiulę atranką ir simboliškai pristatė Lietuvą su šimtu vėliavų Amerikos visuomėnei.

Šiais metais tautinių šokių grupė „Suktinis“ praėjo dar didesnę atranką ir pateko į koncertinę dalį, kurios metu Lietuvai buvo skirtos 2 minutės tiesioginio eterio.

Užbaigiant šimtmečio minėjimo metus šis renginys ypatingas, nes pirmą kartą istorijoje lietuviai dalyvavo tokio dydžio renginyje, kurio proga pasaulis dar garsiau išgirdo mūsų šalies vardą.

Jau ne pirmus metus šį rengini padėjo organizuoti LR generalinis konsulatas Čikagoje, didžiausias Pasaulio Lietuvių Centras, įsikūręs Čikagos priemiestyje Lemont bei minėtoji tautinių šokių grupė „Suktinis“.

Šiais metais taip pat buvo pristatyta net 30 metrų ilgio trispalvė.

Lietuviai šventėje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)