Vilniaus antrojo policijos komisariato 2 veiklos skyriaus tyrėjų dėmesio sulaukė sostinės centre esančio bendrabučio gyventojas (gim. 1963 m.). Jau kurį laiką ne tik pilietiški žmonės, bet ir patys pareigūnai informuoja, kad Algirdo g. 49A yra platinama ne tik naminukė, bet ir kontrabandinės cigaretės.

Gaudami nemažai pranešimų pareigūnai ne kartą organizavo priemones, kuriomis buvo siekta užkardyti kontrabandos ir naminės degtinės platinimui kelią. Policija DELFI teigė, kad gudrus pažeidėjas vis stengėsi bėgti nuo savo likimo.

Metalinės durys ir langelis jose

Dėl kontrabandinių cigarečių ir naminės degtinės platinimo įtariamas vyras savo nelegaliai veiklai apsaugoti įsirengė neįprastas duris. Pasirodo, kad jose vyras padarė metalinį langelį, per kurį galėtų parduoti draudžiamas prekes. Tokiu savo sprendimu vyras apsisaugodavo nuo įsiveržimo į butą.

Visgi, vyriškis teisėsaugos rankų neišvengė. Lapkričio 11 d. pareigūnai sulaikė ne tik pirkėją, bet ir pardavėją.

Pažeidėjas nustebo moters poelgiu

Minimą dieną pareigūnai tykodami prie įtariamojo namo su kontrabandinėmis cigaretėmis sulaikė vyrą, kuris prisipažino, kad nelegalias prekes įsigijo pas jau ilgai stebėtą vyrą. Pareigūnams nusprendus sulaikyti įtariamąjį, jis sėdo į savo transporto priemonę ir išvažiavo. Buvo gauta duomenų, kad pažeidėjas važiuos į Vilniaus rajone esančią sodybą, dėl to jis buvo sekamas, o Rudaminos kaime sustabdytas.

Automobilio patikros metu tyrėjai rado 10 pakelių kontrabandinių cigarečių, vėliau minimoje sodyboje pareigūnai aptiko ir jam talkinusius draugus. Jie taip pat su savimi turėjo kontrabandinių cigarečių.

Sostinės antrojo policijos komisariato pareigūnai priėmė sprendimą paimti rūkalus ir atlikti neatidėliotiną kratą Algirdo gatvėje esančiame jo bute.

Sulaikytasis visaip stengėsi sutrukdyti patekti į butą, melavo, kad raktų neturi, jog bute nieko nėra ir į jį patekti neįmanoma. Visgi, viduje buvusi moteris netyčia pareigūnams atvėrė kitas į butą vedančias duris ir taip sugriovė pažeidėjo siekį į patalpą neįleisti tyrėjų.

Dėl netikėtai pasikeitusios situacijos sulaikytasis buvo stipriai nustebintas, jis tikrai nesitikėjo tokio neapdairaus draugės poelgio.

Viduje buvo rasta ne tik 23 pakeliai kontrabandinių cigarečių, bet ir 2,5 litro naminės degtinės.

Yra įkliuvęs ir anksčiau

Pareigūnai DELFI pasakojo, kad į minimo vyro butą jie buvo patekę liepos mėnesį, tada be incidento nebuvo apsieita. Pasirodo, kad įtariamasis bandė sunaikinti įkalčius (išpilti naminukę), bet tik skystį užpylė ant tyrėjų.

Paskundė kaimynę

Taip pat pareigūnai papasakojo, kad spalio 28 dieną, tikrinant minimą asmenį, buvo sulaikytas kontrabandinių cigarečių pirkėjas, dėl to buvo nuspręsta sulaikyti ir pardavėją. Tą kartą vyras pareigūnų į butą neįsileido, tačiau bendravo su tyrėjais.

Vyras pareigūnams pasakojo, kad jis nieko blogo nedaro ir jų neįsileis, nes yra geras pilietis. Jis gindamasis savo kaltės policijai paskundė kaimynę, teigė, kad moteris užsiiminėja nelegalia veikla, o ne jis. Gauta informacija pasitvirtino, paaiškėjo, kad moteris pardavinėjo naminukę. Ji taip išsigando netikėto vizito, kad, bandydama sunaikinti skystį, juo apipylė pareigūnus.

Turės atsakyti už nelegalią veiklą

Policija informavo, kad kontrabandines cigaretes ir naminukę pardavinėjusiam vyrui gresia administracinė atsakomybė už nelegalių rūkalų laikymą ir realizavimą bei naminės dėgtinės gaminimą, laikymą, realizavimą.