Bėda tik ta, kad skrydžiai privačiais lėktuvais – ne paprastiems mirtingiesiems įkandama prabanga. Turint omeny, kad poros valandų kelionė atsieina daugiau nei 7 tūkst. dolerių (6,1 tūkst. eurų), apie tokius reisus daugelis gali nebent pasvajoti.

Tačiau jūsų paskyros sekėjams tikrai nebūtina žinoti visos tiesos.

Juk nusifotografuoti galima ir privataus lėktuvo instaliacijoje. Nuotrauka sukurs iliuziją, kad priklausote aukštuomenei ir skrydžiai privačiu lėktuvu jums – kasdienybė.

Kaip tik toks buvo „Private Jet Experience“ projekto iniciatorių sumanymas. Patirti jausmą, apimantį atsidūrus privačiame lėktuve, pasiūlė projektą pristatęs Matty Mo, tapatinamas su konceptualaus meno grupe „The Most Famous Artist“, ir kolegos iš naujos jo įmonės „SelfieCircus“.

Los Andžele besidarbuojantis menininkas ir verslininkas sukūrė interjerą, kuriame įtaisytos dirbtine oda aptrauktos sėdynės, patiestas pliušinis kilimas ir sumontuoti lėktuvams būdingi langai. Šią instaliaciją jis pristatė Los Andželo „Fred Segal“ parduotuvėje.

Žmonės miniomis plūdo prie instaliacijos, kad galėtų joje nusifotografuoti, – toks didelis buvo jų noras apkvailinti socialinių tinklų auditoriją. Reikia pasakyti, kad kai kurie kadrai atrodo gana įtikinamai.

„Projekto „Private Jet Experience“ tikslas – suteikti galimybę įsiamžinti privačiame lėktuve ir nuotrauką paskelbti internete, kaip kad daro garsenybės“, – aiškina M. Mo.

„Kadangi tikri lėktuvai daugeliui neįperkami, nutarėme įvesti šiokią tokią demokratiją – pasiūlyti visiems patirti tai, ką šiaip jau gali sau leisti tik turtingi ir garsūs žmonės“, – dėstė menininkas.

Projektas taip pat primena žmonėms, kad tikrai neverta tikėti viskuo, kas skelbiama socialiniuose tinkluose.

„Mes tyčia panaudojome prabangos simbolį, kad visiškai sumenkintume nuotraukomis tikruose privačiuose lėktuvuose įgyjamą statusą. Dabar teks pasitelkti kūrybiškumą ir sugalvoti kokį nors kitą įtakingą simbolį“, – pridūrė M. Mo.

Čia aprašytas projektas startavo po pernai vienos Maskvos įmonės suorganizuotos akcijos, per kurią buvo siūloma sudalyvauti dviejų valandų trukmės fotosesijoje privačiame lėktuve „Gulfstream G650“. Samdant ir asmeninį fotografą toks malonumas kainavo 196 eurus, o galint apsieiti ir be jo – 167 eurus.

Žvelgiant į tada darytas nuotraukas gali susidaryti įspūdis, kad lėktuvas skrenda, nors iš tiesų jis visą laiką nutupdytas ant žemės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)