„Kalbėjomės apie Komisijos pasiūlymą. Lietuvai yra labai svarbu, kad nebūtų dvigubos kokybės, nebūtų skirtumo tarp kitų šalių. Vartotojai, pirkdami prekę Lietuvoje su garsiu prekės ženklu, nori gauti tokią pačią kokybę, kokia yra kitose šalyse. Mes palaikome šį Komisijos pasiūlymą. Komisarė patvirtino, kad jai tai yra svarbu ir laikysis šios pozicijos“, - sakė teisingumo ministras.

Pasak ministro, inicijuojami du tyrimai.

„Šiuo metu atliekami du tyrimai, Europos Komisija atlieka dėl dvigubos kokybės, mes atliekame dar vieną, iš dalies finansuojamą Europos Komisijos. Norime ištirti, kaip vartotojai būtų elgęsi, jeigu būtų žinoję, kad jie perka šiek tiek kitokios kokybės prekę: ar būtų ją pirkę, ar būtų nusivylę, kad kokybė (prekės ženklo. - ELTA) yra kitokia. Mes tuos rezultatus paskelbsime“, - sakė ministras.

ES komisarė V. Jourova teigė, kad skirtinga produktų kokybė, pasislėpusi po vienu prekės ženklu, yra visų šalių įsisenėjusi problema. Komisarė pažymėjo, kad ES pradėti tyrimą trukdė ir tai, jog ne visos šalys buvo suinteresuotos pradėti tyrimą. Bet dėl vis daugėjančių žmonių skundų bei išaugusio vartojimo ir prekybos šią problemą pradėta spręsti. Pasak jos, prekės ženklas yra garantas, kad jų prekė yra geros kokybės ir tą kokybę turi gauti visos Europos šalys vienodą.

V. Jourova pažymėjo, kad pabaigus tyrimą bei priėmus teisės aktus gamintojai bus įspėti dėl gaminio disponavimo kitu prekės ženklu. Jiems bus suteikta galimybė pasiaiškinti bei įrodyti gaminio kokybę. Jei bus nuspręsta, kad gaminys neatitinka reikalavimų, bet toliau bus prekiaujama tuo pačiu kokybės ženklu, gamintojui bus taikomos sankcijos, produktai uždrausti ir įmonės bus paviešinamos.

Lietuvos Vartotojų elgsenos tyrimas bus atliktas iki kitų metų kovo.

ELTA primena, kad Ministrų Kabinetas trečiadienį aptarė siūlymus planui, kaip didinti konkurenciją prekybos maisto produktais srityje ir apsaugoti gyventojų perkamąją galią. Vyriausybė kainų mažinimo planą tvirtins kitos savaitės posėdyje, o vėliau daugumai priemonių dar turės pritarti Seimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)