Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai trečiadienio vakarą ir ketvirtadienio rytą vykdė prevencines priemones, skirtas vairuotojų daromiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams išaiškinti bei juos užkardyti.

Trečiadienio vakarą Šiaurės prospekte buvo tikrinamas vairuotojų blaivumas, pareigūnai fiksavo ir kitus pažeidimus.

Priemonė buvo vykdoma nuo 19 val. iki vidurnakčio. Per šias valandas buvo nustatytas vienas neblaivus vairuotojas, jo alkotesterio rodmenys – 0.52 prom. Dar nustatyti 9 vairuotojai, kurie buvo vartoję alkoholį, tačiau jo kiekis neviršijo leistinos normos.

Iš viso buvo patikrinti apie 250 vairuotojų. Be minėto girtumo atvejo užfiksuoti 2 vairuotojo pažymėjimo neturintys asmenys. Taip pat nustatytas vienas saugos diržų neprisisegęs vairuotojas.

Ketvirtadienio rytą reidas surengtas Taikos prospekto ir Garažų gatvės sankryžoje. Šviesoforu reguliuojamoje sankryžoje, policijos duomenimis, šiemet eismo įvykių metu buvo sužaloti 4 asmenys.

Ši sankryža yra viena iš avaringiausių mieste, todėl nutarta patikrinti, kiek vairuotojų nesivadovauja šviesoforo signalais.

Du civiliai apsirengę policijos pareigūnai 2 valandas stoviniavo ant šaligatvio šalia šios pavojingos sankryžos. Pamatę per raudoną šviesą važiuojantį automobilį, vyrai per raciją pranešdavo tolėliau už sankryžos budėjusiam ekipažui, kuris prasižengusius vairuotojus sustabdydavo ir surašydavo pažeidimo protokolą.

Iš viso piko metu, nuo 7 iki 9 val. buvo užfiksuoti 5 tokie KET pažeidimai.

Kauno apskrities VPK Kelių patrulių kuopos viršininkas Ramūnas Kemzūra primena, kad važiavimas per raudoną šviesoforo signalą yra grubus taisyklių pažeidimas, keliantis realią grėsmę vairuotojų ir keleivių saugumui. Dažnai rizikuojama sukelti eismo įvykį, šis pažeidimas yra viena iš pagrindinių avarijų priežasčių.

Atsakomybė už važiavimą per draudžiamą šviesoforo signalą – bauda nuo 60 iki 90 eurų arba teisių atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių.

Pasak R. Kemzūros, dažniausiai šviesoforu nesivadovaujantys vairuotojai linkę nepripažinti, kad suklydo ar tyčia važiavo per raudoną. Prasižengėliai turi įprastus pasiteisinimus: skubėjo, važiavo su srautu per mirksinčią žalią, nepastebėjo, kad pasikeitė spalva.

Kaune šiais metais keliuose eismo įvykių metu jau nukentėjo 409 eismo dalyviai - automobilių vairuotojai arba keleiviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)