Toronto komanda šiąnakt gavo galimybę susitikti su „Raptors“ sirgaliams puikiai pažįstamu veidu. Į dvikovą su buvusia savo ekipa stojo kiek daugiau nei keturis sezonus kanadiečių klube praleidęs atakuojantis gynėjas Terrence‘as Rossas, prieš dvikovos pradžią aikštės viduryje šiltai apsikabinęs su Jonu Valančiūnu.

Susitikimo pradžia svečiams nežadėjo nieko blogo. Puikiai gynyboje rungtyniavę Nicko Nurse‘o auklėtiniai jau pirmajame kėlinyje susikrovė dviženklę persvarą, vienu metu pasiekusią net aštuoniolikos taškų ribą.

Po kiek sėkmingesnės šeimininkų atkarpos „Raptors“ antrame kėlinyje susigrąžino minėtąjį pranašumą, tačiau Valančiūnui ir trečiąją asmeninę pražangą gavusiam Kawhi Leonardui sėdus ant atsarginių žaidėjų suolelio „Magic“ surengė jų gerbėjų viltis atgaivinusį spurtą.

Floridos valstijos ekipa artėjant ilgajai pertraukai pranoko varžovus rezultatu 15:5 ir sumažino savo deficitą iki vienženklio. Dešimties taškų pranašumą paskutiniuoju pirmosios rungtynių pusės metimu svečiams sugrąžino dvitaškį pataikęs Danny Greenas.

Savo jėgomis po geros atkarpos iš naujo patikėję Orlando krepšininkai trečiąjį ketvirtį pradėjo su atgimusiu pasitikėjimu savimi. 9 iš 11 pirmųjų metimų iš žaidimo pataikę Steve‘o Cliffordo auklėtiniai sužaidė dar vieną galingą atkarpą ir po spurto 24:12 pirmą kartą persvėrė rezultatą savo naudai.

Taškas į tašką iki pat susitikimo pabaigos besiklosčiusiame mūšyje „Raptors“ ėmė vėl remtis kibia bei agresyvia gynyba, tačiau susidūrė su žaidybinio ritmo problemomis kitoje aikštės pusėje. Ketvirtą kėlinuką Toronto krepšininkai pradėjo varžovams leisdami pataikyti tik 1 iš 10 pirmųjų metimų, tačiau patys per šią atkarpą prarado net 6 kamuolius.

Sausrą puolime nutraukė tritaškį pataikęs Greenas, o po Valančiūno pridėto dvitaškio „Magic“ trenerių štabas buvo priverstas prašyti pertraukėlės.

Paskutinioji pagrindinio rungtynių laiko minutė prasidėjo esant lygiam rezultatui. Kamuolį savo rankose turėję šeimininkai sukūrė Aarono Gordono galimybę pasižymėti iš toli, bet jo metimą blokavo įspūdingu šuoliu varžovą nustebinęs Pascalis Siakamas.

„Raptors“ atsakomosios atakos metu išsiveržė į priekį – po Kyle‘o Lowry rezultatyvaus perdavimo dvitaškį iš vidutinio nuotolio pataikė Serge‘as Ibaka. Per artimiausią pusę minutės Evanas Fournier ir Lowry apsikeitė netaikliais tritaškiais, o iki kėlinio pabaigos likus 8 sekundėms „Magic“ išnaudojo paskutinę pertraukėlę.

Po pauzės Orlando ekipa puikiai išpildė Cliffordo nubraižytą derinį, kurį užtikrintu dėjimu vainikavo 2,4 sekundės rungtynių laikmatyje palikęs Fournier.

Nors šeimininkų sirgaliai jau ėmė ruoštis galimam pratęsimui, lemiamą žodį šioje dvikovoje tarė Greenas. Pasinaudojęs komandos draugo užtvara gynėjas priėmė jam iš už šoninės linijos adresuotą perdavimą ir pataikė „Raptors“ pergalę išplėšusį dvitaškį.

21 minutę aikštėje šiąnakt praleidęs Valančiūnas viso surinko 8 taškus (4/8 met., 0/2 trit.), 6 atkovotus ir 2 perimtus kamuolius, 3 klaidas bei 4 asmenines pražangas.

Pergalė kanadiečiams leido padidinti savo atotrūkį nuo antroje Rytų konferencijos turnyrinės lentelės vietoje žengiančių Milvokio „Bucks“ (12-4). Floridos klubas po nesėkmės žengia septintoje tos pačios konferencijos pozicijoje.

Tik 9 iš 34 tritaškių pataikę ir 16 kamuolių praradę „Raptors“ pirmą kartą per aštuoniolika šio sezono rungtynių nesugebėjo pelnyti 100 taškų.

„Magic“: Evanas Fournier 27 (4/9 trit.), Aaronas Gordonas 16 (5/15 met., 9 atk. kam., 3 blk.), Nikola Vučevičius 14 taškų (17 atk. kam.).

„Raptors“: Kawhi Leonardas 18 (8/16 met., 8 atk. kam.), Pascalis Siakamas 15 (9 atk. kam.), Serge‘as Ibaka 14 (9 atk. kam.), Danny Greenas 13 taškų.

Artimiausias rungtynes Toronto komanda žais jau šiąnakt. Konferencijos lyderių išvykoje laukia susitikimas su vienais iš NBA autsaiderių Atlantos „Hawks“.