Generalinis prokuroras dabar spręs, ar apkaltinti A. Deri, kuris vadovauja ultraortodoksų partijai „Shas“ ir anksčiau yra kalėjęs už korupciją.

„Tyrimo išvados tokios, jog yra įrodymų prieš Deri, kad jis sukčiavo ir piktnaudžiavo pasitikėjimu... dirbdamas ministro poste“, – sakoma policijos pareiškime.

Jame nurodoma, jog taip pat yra mokestinių nusikaltimų dėl šimtų tūkstančių dolerių (eurų) sumų ir pinigų plovimo įrodymų.

Ilgai trukusio tyrimo metu buvo tikrinamas su žemės pardavimu susijusių stambių sumų pervedimas ministrui A. Deri, nurodė policija.

A. Deri tvirtino esąs nekaltas ir atkreipė dėmesį, kad ankstesni įtarimai kyšių ėmimu policijos rekomendacijoje neminimi.

Tai dar vieni korupcijos įtarimai premjero Benjamino Netanyahu vyriausybei.

Policija yra rekomendavusi apkaltinti B. Netanyahu dėl dviejų atskirų korupcijos tyrimų. Dėl premjero apkaltinimo generalinis prokuroras turi nuspręsti artimiausiais mėnesiais.

Po kito tyrimo policija anksčiau šį mėnesį pranešė, kad pakanka įrodymų apkaltinti, be kitų asmenų, vieną B. Netanyahu teisininką ir buvusį jo biuro vadovą kyšininkavimu, susijusiu su vokiškų povandeninių laivų pirkimu.

Šioje byloje B. Netanyahu buvo apklaustas kaip liudininkas ir nėra laikomas įtariamuoju.

A. Deri 2000 metais buvo nuteistas trejus metus kalėti už 155 tūkst. dolerių (135,6 tūkst. eurų) kyšių paėmimą, tačiau jo bausmė už gerą elgesį buvo sutrumpinta trečdaliu.

Jo partija „Shas“ yra svarbi B. Netanyahu dešiniojo sparno koalicijos dalis.

Kitaip nei daugelyje kitų šalių Izraelio vidaus reikalų ministerija neprižiūri policijos.