Baltieji rūmai sustabdė J. Acostos akreditaciją, kai šis spaudos konferencijoje smarkiai susiginčijo su JAV prezidentu Donaldu Trumpu. S. H. Sanders pradžioje šį žingsnį argumentavo tuo, kad žurnalistas apsistumdė su praktikante, kuri norėjo paimti iš jo mikrofoną. CNN šį kaltinimą atmetė, o teisėjas Timothy'is Kelly'is penktadienį priėmė laikiną sprendimą, kad akreditacija J. Acostai turi būti grąžinta. Žurnalistui esą buvo padaryta „nepataisoma žala“.

Baltieji rūmai po to pareiškė, kad J. Acostos akreditacija bus sustabdyta, kai tik po dviejų savaičių baigsis teisėjo potvarkio galiojimas. Vis dėlto jau netrukus nuspręsta grąžinti žurnalistui akreditaciją visiškai. Tačiau dabar spaudos konferencijose galios naujos taisyklės. Kiekvienas reporteris galės užduoti tik po vieną klausimą. Dėl pakartotinių klausimų spręs prezidentas arba jo darbuotojai. Tada klausėjas mikrofoną turės atiduoti Baltųjų rūmų darbuotojui. Kas šių taisyklių nesilaikys, gali prarasti akreditaciją.

CNN pareiškė, kad visiškai atstačius J. Acostos akreditaciją „mūsų ieškinys nebėra reikalingas“. Stotis pridūrė: „Mes džiaugiamės, kad galėsime toliau pranešinėti iš Balstųjų rūmų“. CNN ieškinyje rėmėsi ir konstitucijoje įtvirtinta spaudos laisve. Daug žiniasklaidos priemonių ir žurnalistų organizacija ginče solidarizavosi su stotimi. CNN yra viena žiniasklaidos priemonių, kurios kritiškai praneša apie D. Trumpą.