Pagaliau oro temperatūra kai kuriomis naktimis pradeda nukristi žemiau nulio laipsnių, rytais pašalvena, o rūkai prasitęsia ir į pirmą dienos pusę.

Vis dėlto orai dar šilti, palyginus su standartine klimato norma. Pagal daugiamečius duomenis, nuo lapkričio 20 d. daugelyje Lietuvos vietovių paros vidutinė oro temperatūra turėtų būti neigiama, tačiau ji vis dar yra 1–3 laipsniais aukštesnė už normą.

Lapkričio 20-os dienos orus lems aukšto slėgio sritis, atslinkusi nuo Skandinavijos. Po šaltokos nakties, kuomet paryčiais vietomis termometrai rodys lengvai neigiamą temperatūrą, drėgną paviršių gali padengti plikledis. Taigi reikėtų neprarasti budrumo ir nepaslysti.

Slėgiui kylant, krituliai mažai tikėtini, o pro debesų šydą kai kam pavyks išvysti ir saulę. Įdienojus oras tesušils iki švelnios 0–4 laipsnių temperatūros, Vilniuje numatoma plius 0–2 °C. Nestiprus vėjas pūs iš rytų, pietryčių.

Lapkričio 21 d. vis dar išliksime anticiklono globoje, todėl kritulių nenumatoma. Trečiadienio naktis dar keliais laipsniai šaltesnė, tarp 0–5 laipsnių šalčio, o dieną, nors ir daugiau saulės, bet atsisukus šiaurės vėjui, šilumos mažoka – vos plius 1–3, o kai kur laikysis lengvas šaltukas.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)